Krypto News

Dax holder sig tæt på rekordniveau – Markedet forventer renteforhøjelser fra USA og Eurozonen

Dax holder sig tæt på rekordhøjde

Dax, den tyske aktieindeks, har i dag holdt sig knap under sit seneste rekordhøje niveau. Ved middagstid steg det tyske ledende indeks med 0,11 procent til 16.810,66 point fra dagen før. Samtidig steg det midtcap-indeks, MDax, med 0,14 procent til 26.620,38 point. Eurozonen-indekset EuroStoxx oplevede også en stigning på 0,2 procent.

Siden sidste tirsdag har Dax, med undtagelse af en gang, nået rekordniveauer – den foregående dag nåede den 16.837 point. Dette har øget årets slutspurt siden det midlertidige lavpunkt i oktober med godt 15 procent.

USA’s beslutning om rentesatserne i aften står i fokus i dag. Den amerikanske centralbank forventes at holde renten uændret på sit sidste møde i år. Markedsdeltagere forventer rentenedsættelser fra både den amerikanske centralbank og den Europæiske Centralbank (ECB) næste år.

På det tyske marked har en række analytikeres opgraderinger været i fokus. En dobbelt opgradering fra “Sælg” til “Køb” fra den schweiziske bank UBS gav yderligere støtte til genopretningen af BASF-aktierne. Aktierne i kemikoncernen steg med fire procent og toppede Dax-listen. Generelt var der efterspørgsel efter kemivirksomheder.

Bank of America udstedte en “Køb”-anbefaling til Continental, hvilket fik aktierne i biltilbehørs- og dækproducenten til at stige med 2,4 procent. Aktierne i Fraport steg med 1,7 procent efter offentliggørelsen af trafiktallene for november fra lufthavnsoperatøren.

© dpa-infocom, dpa:231213-99-279379/4

Top  Krypto-Assets: Regulierter Zugang mit Einführung von ETFs und ETPs

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button