AltcoinsBitcoinCardanoDogecoin

ECB: Den miljømæssige påvirkning af banknoter og Bitcoin sammenlignet

I en ny rapport har den Europæiske Centralbank (ECB) offentliggjort, at den fysiske infrastruktur, der bruges til at understøtte eurozonen-kontanter, har en betydelig miljøpåvirkning, fra erhvervelsen af råmaterialer til distributionen af ​​banknoter.

Ifølge Den Europæiske Kommissions metode svarer den miljømæssige påvirkning af en typisk eurozonestatsborgeres årlige forbrugsaktiviteter med kontanter til at køre en almindelig bil i otte kilometer.

I sammenligning kan den miljømæssige påvirkning af en bomuldst-shirt, der vaskes en gang om ugen, svare til at køre 55 kilometer om året. ECB skriver i lyset af disse tal, at de er forpligtet til at reducere den miljømæssige påvirkning yderligere og planlægger at gøre deres fremtidige serier af eurosedler så miljøvenlige som muligt.

Ifølge undersøgelsen stammer den primære miljømæssige påvirkning af banknoter fra strømforsyning af hæveautomater (37%) og transport (35%), sammen med behandling under distributionstrinnet (10%). Yderligere 14% er relateret til papirproduktion og autentificering ved salgspunktet.

Selvom ECB har påbegyndt forskning om potentialet for lanceringen af digital euro, har præsidenten Christine Lagarde understreget, at lanceringen ikke vil være designet til at udrydde kontanter.

Desuden påpeger ECB, at Bitcoin forbruger langt mere energi end europæiske kontanter. Ifølge tidligere rapporter forbruger hele Bitcoin-netværket energi, der kan sammenlignes med visse små og mellemstore lande som Spanien og Holland.

Centralbanken har også fremhævet, at BTC ikke opfylder kriterierne for en “valuta”, da den er for volatil og mangler vedtagelse som betalingsmiddel.

Dette skyldes bitcoins høje energiforbrug på grund af konsensusmekanismen Proof of Work, som er nødvendig for at holde dens transaktionsregister decentraliseret. Ifølge data fra Bitcoin Mining Council og andre undersøgelser antyder over halvdelen af Bitcoin-minedriften drives af vedvarende energi.

Top  Bank of England Fremlægger Konsultationsreaktion om Systemiske Stablecoins og Fastholder Engagements til Systemisk Stablecoin Regelværk

Kort sagt: ECB vil reducere miljøpåvirkningen af eurosedler, selvom de stadig er den mest almindelige betalingsform i euroområdet, og Bitcoin er ikke vurderet at være en ‘valuta’ ifølge ECB.

Opdag de seneste Bitcoin News her

Bliv opdateret om Cardano News

Udforsk omfattende Dogecoin News lige her

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button