BitcoinKrypto News

Argentinien anerkenner Bitcoin som lovligt accepteret valuta: Peso-værdien falder fortsat

Argentinas Udenrigsminister, Diana Mondino, har bekræftet, at Bitcoin nu anerkendes som en retsgyldig valuta for kontraktindgåelse. Dette sker samtidig med de seneste rapporter, der peger på en vedvarende værdiforringelse af den argentinske valuta (ARS).

Bitcoin har oplevet en markant stigning i værdi i de seneste måneder. Alene i de seneste tre måneder steg kryptovalutaen med ca. 65 procent, og i de seneste 30 dage steg den endda med 20,41 procent.

Argentinien byder Bitcoin velkommen

I et indlæg på X (tidligere kendt som Twitter) annoncerede Mondino, at borgere i Argentina nu kan bruge Bitcoin til at indgå kontrakter inden for landets grænser.

“Vi bekræfter og anerkender brugen af Bitcoin i Argentina til kontraktindgåelse,” udtalte hun.

På tidspunktet for denne artikel ligger Bitcoin-kursen på 43.847 USD.

Mondino gik endda så langt som at erklære, at andre kryptovalutaer og endda visse typer af fødevarer fremover kan anvendes til kontrakter. “Enhver anden kryptovaluta bør f.eks. kunne bruges til at købe et kilo oksekød eller en liter mælk,” forklarede hun.

Argentinske pesos fortsætter nedadgående tendens

Den 12. december annoncerede præsident Javier Milei en markant devaluering af den argentinske valuta (ARS), ledsaget af nedskæringer i energi- og transportsubsidier.

Beslutningen førte til en 50 procent devaluering af den argentinske peso, som for nylig er steget fra 400 peso per dollar til 800 pesos per USD.

Økonomiminister Luis Caputo udtalte: “I et par måneder vil vi have det værre end før.” Han tilføjede, at Argentina er “afhængig” af gæld. Ifølge Milei har landet ikke tid til at overveje andre alternativer.

Top  Bitcoin kursen overskrider 50.000 dollars før hurtig tilbagevenden til 45.000 dollars

BeInCrypto rapporterede for nylig, at Argentina lider af en årlig inflation på 143 procent. Derudover har den argentinske valuta tabt værdi, og fire ud af ti argentinere lever under fattigdomsgrænsen. I de sidste ti år har Argentina haft en gennemsnitlig årlig inflationsrate på 40 procent.

Artiklen er baseret på oplysninger fra den argentinske udenrigsminister, Diana Mondino, og de seneste økonomiske rapporter om Argentinas valuta og inflationsproblemer. Siden valutaproblemerne ser ud til at fortsætte, er anerkendelsen af Bitcoin som en alternativ valuta et interessant skridt for Argentina.

Opdag de seneste Bitcoin News her

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button