AltcoinsCardanoDogecoin

Tyrkiet nærmer sig færdiggørelsen af ​​crypto-regulering; Minister bekræfter FATF-overholdelse

Den tyrkiske finans- og finansminister, Mehmet Simsek, har annonceret, at Tyrkiet angiveligt er i de sidste faser af forberedelsen af en juridisk regulering for kryptoaktiver. Han delte også indblik i den kommende lovgivning om kryptovalutaer og bekræftede overensstemmelse med Financial Action Task Force (FATF) standarder og understregede dens brede definition.

I et interview den 10. januar med Anadolu Agency i Tyrkiet afslørede Şimşek detaljer om den regulerende tilgang. Şimşek udtalte, at der havde været stor interesse for køb og salg af kryptoaktiver, hvilket medfører både muligheder og risici.

Şimşek understregede behovet for at træffe foranstaltninger for at begrænse risici forbundet med misbrug på nogle platforme og overdrevne prisbevægelser. Han udtalte, at disse skridt er i overensstemmelse med internationale praksisser og er en del af bestræbelserne på at komme ud af den grå liste over Financial Action Task Force (FATF).

Internationalt vedtager forskellige lande, herunder USA og europæiske nationer, forskellige praksisser med hensyn til regulering af kryptoaktiver. Şimşek udtrykte behovet for, at Tyrkiet træffer reguleringsmæssige skridt, der er i overensstemmelse med dets finansielle og juridiske systemer og understregede vigtigheden af at være informeret om globale udviklinger.

Udkastet til reglerne inkluderer inklusive definitioner for kryptoaktiver, tegnebøger, udbydere af kryptoaktiver, tjenester til opbevaring af kryptoaktiver samt platforme til køb og salg af kryptoaktiver. Şimşek har fremlagt et eksempel på definitionen af kryptoaktiver:

“Cryptoaktiver er bredt defineret som ‘immaterielle aktiver, der kan oprettes og lagres elektronisk ved hjælp af distribueret hovedbogsteknologi eller en lignende teknologi, distribueret over digitale netværk og i stand til at udtrykke værdi eller rettigheder’.”

Şimşek påpegede, at centralbanken og Bestyrelsen for Finansiel Kriminalitetsundersøgelse (MASAK) allerede har regler i denne henseende, men mere skal gøres. Arbejdet sigter mod at regulere platforme og de transaktioner, der finder sted der.

Top  Fidelity og BlackRock i kapløb om Ethereum ETF - Hvad betyder det for Ether (ETH)?

Ifølge de foreslåede regler vil platforme til handel med kryptoaktiver få licens af Tyrkiets Kapitalmarkedsbestyrelse (CMB). Desuden vil der blive pålagt minimumsbetingelser for drift, lignende dem for finansielle institutioner. Disse betingelser vil dække stiftere og ledere, organisationens forpligtelser, kapitalkrav og IT-infrastrukturforpligtelser.

Tyrkiets Kapitalmarkedsbestyrelse (CMB) Udkast til regulering af platforme til handel med kryptoaktiver

Ifølge Şimşek vil platforme til handel med kryptoaktiver have brug for og opnå licens fra CMB. Disse vil være underlagt operationelle krav lignende dem for finansielle institutioner.

CMB vil have myndighed til at regulere udstedelsen af kapitalmarkedets instrumenter som kryptoaktiver. Derudover indeholder udkastet bestemmelser om crowdfundingsmetoder til at sælge blockchain-teknologiinfrastrukturrelaterede kryptoaktiver.

Selvom den nuværende regulering ikke fokuserer på skatter, udtalte Şimşek, at skatteproblemet vil blive undersøgt separat. CMB sigter mod at vedtage en politik om ikke at blande sig i noterede kryptoaktiver på platforme. Dog vil det kræve, at platforme har skriftlige procedurer til at bestemme handlede aktiver. CMB vil regulere yderligere principper og indgreb, når det er nødvendigt, og understrege bevarelsen af investorerernes aktiver mod misbrugsrisiko.

Udkastet behandler også spørgsmålet om opbevaring for investorer. CMB vil regulere principperne og afgøre, hvilke institutioner der er autoriseret til at opretholde opbevaring. Der vil også blive etableret et retligt framework for foranstaltninger og sanktioner.

Ikke mindst fremlægger det tyrkiske præsidentielle årlige program for 2024, der blev offentliggjort i den tyrkiske republiks officielle avis den 25. oktober, målet om at afslutte regulering af kryptovalutaer i landet inden udgangen af 2024. Artikel 400.5 i dokumentet detaljerer bestræbelserne på at etablere klare definitioner for kryptoaktiver, hvilket potentielt åbner døren for beskatning i fremtiden.

Top  Bitcoin und Co. verlieren an Wert: Kryptomarkt am Donnerstagnachmittag im Minus

Programmet har også til formål at fastsætte juridiske definitioner for udbydere af kryptoaktiver og nævner specifikt kryptobørser. Det giver imidlertid ikke konkrete oplysninger om elementerne i den kommende reguleringsramme.

I december 2022 gennemførte Den Centralbank i Tyrkiet med succes den indledende prøve på sin centralbank digitale valuta, den digitale lira, og udtrykte intentioner om at fortsætte testingen ind i 2024.

Bliv opdateret om Cardano News

Udforsk omfattende Dogecoin News lige her

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button