AltcoinsBitcoinCardanoDogecoinEthereum

Bitcoin ETF godkendt af SEC åbner dørene for børsnoterede fonde – Hvad betyder det for markedet?

Den amerikanske SEC har endelig godkendt de første spot Bitcoin exchange-traded funds (ETF’er) i USA. Denne monumentale beslutning åbner op for over et dusin godkendelser af Bitcoin ETF’er fra udstedere, der tålmodigt har ventet i kulissen, hvilket markerer begyndelsen på en ny æra for kryptovalutainvesteringer. Overraskende forblev Bitcoins pris næsten uændret, kun med en stigning på omkring 1% i timerne efter nyheden brød.

Der var en vis usikkerhed omkring legitimiteten af godkendelserne, da SEC’s websted gik ned kort efter meddelelsen. Denne tvivl blev yderligere forstærket af, at SEC’s officielle Twitter-konto var blevet hacket dagen før. Imidlertid kom webstedet tilbage og fungerede igen efter få minutter, hvilket bekræftede, at godkendelsen af spot Bitcoin ETF’er faktisk var ægte.

Med godkendelsen af Bitcoin ETF cementeret efter års venten, er disse nye spotfonde sat til at udvide adgangen til Bitcoin-investeringer dramatisk for millioner af investorer, der foretrækker den velkendte ETF-emballage. Investorer kan nu få eksponering mod Bitcoin i deres normale mæglerskonti uden at være begrænset til at købe det direkte eller via futuresbaserede fonde.

Konkurrencen opvarmes mellem Bitcoin ETF-udstedere for at tilbyde de bedste vilkår. Der er sket et sandt væld af aktivitet, hvor forskellige amerikanske ETF-udstedere kæmper for at tilbyde de mest attraktive gebyrstrukturer for at appellere til investorer. Store navne som ARK Invest, Bitwise, Grayscale, Invesco og andre forsøger at underbyde hinanden med nedsatte gebyrer, gratis perioder og andre fordele.

Ethereum udfører bedre efter Bitcoin ETF-godkendelse på baggrund af spot ETF-forhåbninger. I modsætning til Bitcoins pris, som knap nok har flyttet sig, reagerede Ethereum mere kraftigt på nyheden om Bitcoin ETF-godkendelsen, som nogle havde forventet. Ethereums pris er steget med over 3,5% siden SEC-meddelelsen, hvilket har krydset 2.500 dollars og har udført bedre end Bitcoin.

Top  Analyse: Ethereum Preis bewegt sich südwärts - wird es neue Tiefststände erreichen?

Hvordan vil godkendelserne af spot Bitcoin ETF’er påvirke markedet? Udrulningen af spot Bitcoin ETF’er åbner op for kryptoinvestering til masserne i USA ved at fjerne barrierer som tegnebøger og børser. Investorer kan simpelthen købe aktier gennem normale mæglerskonti. Men hvordan fondene vil spore Bitcoin selv, er endnu ikke set.

Ikke desto mindre er eksperter optimistiske med hensyn til virkningen. Tidligere Bitcoin ETF-relaterede begivenheder har allerede vist potentialet for påvirkning. Da ProShares lancerede den første Bitcoin futures ETF i oktober 2021, steg Bitcoins pris fra ~$10k til over $40k inden for måneder.

Denne gang forventes de længe ventede spot ETF’er at udløse endnu større tilstrømninger. Ifølge GTS co-global chef for ETF-handel og salg, Reggie Brown, kunne de samlede kapitaltilstrømninger nå op til $20 milliarder det første år.

Med denne godkendelse, der er cementeret til sidst, er det klart, at SEC er komfortabel med den modne kryptoindustri og Bitcoin-markedsstruktur. Deres tommelfinger op vil sandsynligvis få endnu flere institutionelle investorer til at omfavne digitale aktiver. For kryptovaluta-advokater repræsenterer denne regulerende grønne lampe for en godkendelse af en Bitcoin ETF en validering, der har været år undervejs.

Opdag de seneste Bitcoin News her

Hold dig informeret med Ethereum News

Bliv opdateret om Cardano News

Udforsk omfattende Dogecoin News lige her

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button