BitcoinKrypto News

Trump: “Jeg vil aldrig tillade en digital centralbankvaluta” – Kritiserer CBDCs under valgkampen

Donald Trump ville aldrig tillade en CBDC

Den tidligere amerikanske præsident Donald Trump ville aldrig tillade en Central Bank Digital Currency, CBDC, som han erklærede under en tale i New Hampshire i forbindelse med sin valgkampagne. Trump er igen kandidat til præsidentvalget i USA i 2024.

Med denne holdning tilslutter den 77-årige sig sit partis synspunkt. I de seneste måneder og år er kryptovalutaer blevet et vigtigt valgtema i USA. Demokraterne har overvejende været kritikere, mens republikanerne hovedsageligt har været tilhængere.

En statslig modstander af Bitcoin – en CBDC – vil i hvert fald ikke få plads under en eventuel Trump-præsidentskab.

“I aften vil jeg endnu en gang love at beskytte amerikanerne mod statslig tyranni: Som jeres præsident vil jeg aldrig tillade oprettelsen af en digital centralbankvaluta,” sagde politikeren.

I lyset af udtalelsen reagerede publikum med jubel, hvilket endda overraskede Trump selv. Som følge heraf roste han sine tilhørere for deres skarpe sind.

“Sådan en valuta vil give den føderale regering total kontrol over vores penge. De kan bare tage vores penge, og vi ville ikke engang vide det. Det ville være en enorm trussel mod friheden,” forklarede Trump.

I kryptosfæren vil politikerens udtalelse sandsynligvis blive vel modtaget. Blandt kryptoentusiaster er CBDCs ekstremt upopulære, da de snarere bringer brugeren mere begrænsninger end frihed.

En ny regering i USA kunne vende kursen. Den nuværende præsident Joe Biden udstedte i marts 2022 en bekendtgørelse, der pålagde flere myndigheder at undersøge kryptovalutaer og CBDC’er til brug for ny lovgivning. Indtil videre er opgaven dog ikke blevet fulgt op med reelle resultater.

Under Joe Biden opstod der stigende konflikter mellem myndighederne og kryptobranchen i USA. Nogle store virksomheder trak sig ud af USA, mens hjemlige virksomheder udvidede til udlandet af frygt for fremtiden.

Top  EZB-Präsidentin Christine Lagarde: Einer meiner Söhne hat sich mit Kryptowährungen verzockt

Bidens kabinet stillede indførelsen af en digital dollar i udsigt, men det blev aldrig ført ud i livet. Trump, der inden for det Republikanske parti anses for at være en lovende kandidat, er på ingen måde den eneste politiker, der er imod CBDC’er.

Også Robert F. Kennedy Jr. betragtes som en erklæret modstander af en digital centralbankvaluta. Han stammer fra den berømte Kennedy-familie og var oprindeligt kandidat for det Demokratiske parti, men stiller sig nu som en uafhængig kandidat til præsidentvalget i 2024 efter en ny beslutning.

Kennedy fik stor opmærksomhed i løbet af de seneste måneder ved at kritisere den hidtidige politiske dagsorden i den amerikanske regering stærkt. Brugen af den digitale Yuan i Kina viser ifølge ham de farer, en CBDC indebærer.

Personer, der modsætter sig statslige påbud, risikerer således at få lukket for deres betalingsmidler. Kennedy frygter, at en CBDC altid sigter mod at have eneansvar for betalinger.

Kilder (på engelsk): Whitehouse.gov, Youtube.com
Billede (i sin oprindelige form ændret): Gage Skidmore via Wikimedia Commons

Opdag de seneste Bitcoin News her

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button