AltcoinsCardanoDogecoin

Japan forbereder sig på lanceringen af ​​en digital yen – Vil det blive en realitet?

Japan nærmer sig lanceringen af sin CBDC, den digitale yen, da regeringen og centralbanken lægger det lovgivningsmæssige grundlag for en udrulning. Både Bank of Japan (BoJ) og regeringen har endnu ikke officielt forpligtet sig til en lancering af en CBDC. Dog har BoJ for nylig fremskyndet udviklingen af dens digitale yen, angiveligt bekymret over hastigheden af Kinas CBDC-fremgang. Ifølge NHK afholdt den japanske regering og Bank of Japan denne måned deres første møde om CBDC’s “systemdesign”. Parterne drøftede angiveligt “fremtidige uoverensstemmelser” samt en række “lovmæssige spørgsmål” relateret til CBDC. Tokyo ser ud til at være ivrig efter at opbygge det lovgivningsmæssige grundlag for en digital yen-lancering godt på forhånd for at undgå juridiske forhindringer senere hen. Lovgivningen vil “forudsætte indførelse af den digitale yen”. Parterne talte også om at foretage ændringer i Bank of Japan Act, den strafferetlige lovbog og den civile lovbog. Banken og regeringen håber at færdiggøre listen over nødvendige juridiske ændringer inden “foråret i år,” rapporterede mediet.

Vil Japan udrulle en digital yen?

Ministeriet for Finans afholdt sit seneste møde om CBDC i december sidste år. Ministeriet sagde, at det diskuterede “opdelingen af roller mellem Bank of Japan og mellemlederbankerne,” rapporterede Japans CoinPost. BoJ siger, at det ønsker, at indenlandske kommercielle banker skal spille en afgørende rolle i udstedelsen af den digitale yen som en del af en “to-lags struktur.” Bankerne vil fungere som “mellemlederinstitutioner,” der “står mellem” Bank of Japan og brugerne af den digitale yen. Regeringen og BoJ planlægger at “overveje måder at tillade private virksomheder at deltage” i det digitale yen-projekt “samtidig med at sikre fair konkurrence.” Embedsmænd fra ministeriet og BoJ-chefer menes at have diskuteret muligheder for interoperabilitet mellem CBDC og “andre betalingsmetoder.” De talte også om “at sikre sikkerhed” og den sikre “håndtering af brugeroplysninger.” Mulige “grænseoverskridende betalings”muligheder var også på dagsordenen. I slutningen af sidste år hævdede betalingsgiganten MasterCard, at CBDC’er endnu ikke var klar til mainstreambrug.

Top  TON Foundation og Curve Finance lancerer nyt samarbejde om stabilcoin-swapprojekt på TON blockchain.

Bliv opdateret om Cardano News

Udforsk omfattende Dogecoin News lige her

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button