AltcoinsBitcoinCardanoDogecoinEthereum

Wirex chef siger, at penge-æsler er et massivt problem inden for FinTech og krypto

I en indsigtfuld interview med Crypto News diskuterede Pavel Matveev, administrerende direktør og medstifter af den populære globale digitale betalingsplatform Wirex, hvad penge-muler er, og hvor stort et problem de udgør i krypto- og finansindustrien. Den korte svar er: stort.

Han fortalte os desuden, hvordan disse svindlere sælger ægte udfordringsbankkonti på det mørke net, hvordan Wirex finder dem, og hvad en løsning på dette problem måske kan være.

Matveev berørte også kort den kommende opsving på markedet og Wirex’s planer for i år.

Det er det, han fortalte os.

Hvad er en penge-mule i krypto?

Penge-muler er et udbredt problem inden for finansielle teknologier og banksektoren. Og ifølge Matveev er dette problem overlappende med kryptoindustrien.

Penge-muler er normalt unge mennesker, typisk mellem 18 og 22 år. De har gyldige dokumenter, herunder en id og bevis for adresse.

Kriminelle, der sigter mod at begå hvidvaskning af penge, hyrer disse unge til at begå svindel og/eller kanalisere penge gennem konti åbnet i finansielle teknologivirksomheder.

De fleste af tiden ved penge-muler, hvad de laver, men de gør det alligevel:

“Måske fordi de er unge, eller måske fordi de har brug for penge, eller måske fordi de bare ikke forstår konsekvenserne.”

Det sker sjældent, at de uvidende bliver trukket ind i kriminel aktivitet og dermed bliver ofre selv.

Det sagde Meteev desuden, at udfordringsbanker, såsom Revolut, N26 og Wise, forbliver deres primære mål. Imidlertid sagde Matveev:

“Vi er nået til et punkt i branchen, hvor mange finansielle teknologivirksomheder har krypto, på den ene eller anden måde.”

Top  Bitcoin ETF-Emittenter anhæver over 95.000 BTC til en værdi af 4 milliarder dollars - Hvad betyder det for kryptomarkedet?

Det er derfor ikke overraskende, at penge-muler også har gjort deres vej ind i denne nye industri.

Imidlertid kan penge-muler ikke blot arbejde med krypto alene: der er altid en forbindelse med fiat. De skal på et tidspunkt udveksle det.

Af den grund argumenterede Wirex’s administrerende direktør, at dette problem ikke modtager megen opmærksomhed inden for krypto.

“Kryptoindustrien bekymrer sig ikke rigtig meget om penge-muler på dette tidspunkt af tiden [selvom] det er et presserende problem inden for finansielle teknologier.”

Da Wirex er både en udfordringsbank og en kryptovirksomhed, udgør penge-muler et presserende problem.

Svindlere sælger ægte konti på det mørke net

Ingen ved, hvor mange penge-muler der er derude.

Det største problem er, at de er rigtige mennesker med virkelige id’er. De giver al dokumentation og består alle kontroller.

“Det er derfor meget svært at fange dem. De ligner virkelige kunder med virkelige hensigter. Så det er en af udfordringerne for branchen.”

På sin side har Wirex anvendt flere værktøjer til at undersøge det mørke net. Det er her, der tilbydes rigtige konti til salg.

Wirex fandt konti, der var oprettet hos dem, såvel som hos Revolut, Crypto.com, Coinbase og andre. De har alle et stort antal annoncer, der sælger nye konti, der er offentliggjort på det mørke net.

Derfor er scanning af det mørke net efter Wirex-omtaler et af de værktøjer, virksomheden anvender.

Holdet udførte også nogle tests: de kontaktede sælgere for at købe konti. Dette gjorde det muligt for dem at undersøge kontoen, dens oprindelse, brugerens land, registreringstidspunkt og andre detaljer. Disse oplysninger tillader dem at lede efter lignende risikable konti og mønstre.

Imidlertid betragtes brugere i aldersgruppen 18-22 som risikable kunder, der kræver flere kontroller.

Top  Dogecoin (DOGE) Surges as Market Heats Up - Time to Buy?

Derudover udfører virksomheden transaktionsovervågning.

Én penge-mule = flere konti på flere platforme

Penge-mulebevægelser er forbundne. De springer mellem forskellige konti på forskellige platforme. Dette betyder, at én person kan oprette flere konti til at blive misbrugt.

Dette er ikke et enkelt selskabs problem, men et problem for hele branchen. Derfor sagde Meteev:

“Vi, som branche, er nødt til kollektivt at bekæmpe penge-muler.”

Der er ingen måde at kontrollere eller censurere det mørke net på, men det er nødvendigt at skabe opmærksomhed om penge-muler og fortsætte med at udvikle flere værktøjer til at overvåge aktiviteten på det mørke net.

Desuden er tests nødvendige for at forstå, hvor disse konti kommer fra.

Derefter bør virksomheder dele de data, de indsamler, for at forhindre de samme mennesker i at oprette flere konti på tværs af flere platforme.

Det er umuligt at eliminere finansielle penge-muler fuldstændigt, men “det vil være godt at udvikle en branchestandardiseret tilgang og en ramme.”

Reaktionen på COCA MPC Wallet & Card er ‘meget positiv’

I januar i år indgik Wirex et partnerskab med COCA for at lancere en Multi-Party Computation (MPC) wallet og et ikke-betjent betalingskort.

Produktet har en politik med nul gebyrer. Spurgt om hvorvidt denne tilgang er rentabel, sagde Wirex’s administrerende direktør, at COCA er et relativt ungt selskab og i øjeblikket fokuseret på brugervækst i stedet for margin.

Han mente, at

“På et tidspunkt vil de sandsynligvis finde en måde at monetarisere deres klientbase, enten gennem medlemskab eller måske gennem salg af yderligere tjenester eller noget i den stil.”

Det har været en måned siden wallet og kort blev annonceret, og ifølge Matveev har reaktionen været “meget, meget god” og “meget positiv.”

Han understregede, at applikationen er designet til ikke-krypto-fødte publikum og den brede marked.

Top  Minimering af kryptoskatte: Toplande med de laveste skattesatser i 2024

Hovedværdipropositionen er, at brugerne kontrollerer deres penge uden modpartens risiko.

“Skulle der ske noget med dit kort, hvis det bliver væk, stjålet, VISA eller kortudstederen forsvinder, ejer du stadig dine penge. Du kontrollerer stadig dine penge.”

Derudover tillader wallet brugerne at interagere med dapps, handle på DEXes, købe NFT’er, bruge midler og meget mere.

Da krypto stadig skal konverteres til fiat for at blive brugt, er kombinationen af wallet og kort attraktiv for det brede marked.

Metveev fortalte os, at den integrerede IBAN-funktion vil være tilgængelig ved udgangen af første kvartal. Det vil give finansielle teknologi-brugere mulighed for at foretage Euro-transaktioner og få adgang til banktjenester.

Indtræden på bullmarkedet

Metveev bemærkede, at de nyligt godkendte spot Bitcoin-børshandlede fonde (ETF’er) var “lidt overhyped” og allerede var prissat. Imidlertid vil de på mellemlang til lang sigt være “en fantastisk gateway for institutionelle midler.” Ethereum ETF’er bliver den næste store milepæl.

Derudover forklarede han, at vi er på vej ind i en anden krypto-tyr til markedet. Hvert fjerde år ser kryptoen en ny cyklus, “næsten som de olympiske lege.”

Vi ser mange altcoins priser stige, og “det er kun begyndelsen.” Ifølge Wirex’s administrerende direktør,

“Det er det bedste og mest spændende tidspunkt i branchen.”

Wirex har “en masse ting” i pipelinen for i år. I form af produktserie sagde han, at virksomheden arbejder på Wirex Business. I øjeblikket ligner produktet en udfordringsbank for detailkunder. Men virksomheden planlægger at udvide produktserien til virksomheder, herunder kryptovirksomheder, og tilbyde dem adgang til Wirex’s bank- og kortinfrastruktur samt kryptovalutaer.

Enhver virksomhed vil kunne åbne en konto hos Wirex Business, hvor de kan udstede kort til medarbejdere eller underleverandører. Bankinfrastrukturen og kortene kan bruges til at betale regninger, fakturaer og andre udgifter.

Opdag de seneste Bitcoin News her

Hold dig informeret med Ethereum News

Bliv opdateret om Cardano News

Udforsk omfattende Dogecoin News lige her

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button