AltcoinsEthereum

Shido-Token styrtdykker med 94 % efter kritisk exploit: Krypto-communityen rystet

I en overraskende vending oplevede Shido’s native Layer-1 blockchain-token en nedgang på 94 % inden for 30 minutter efter en kritisk udnyttelse af sin Ethereum-indskuds kontrakt. Sikkerhedsvirksomheden PeckShield pegede på dette i et indlæg fra den 29. februar, hvilket sendte chokbølger gennem krypto-samfundet.

PeckShield, et anerkendt navn inden for blockchain-sikkerhed, slog alarm efter at have opdaget udnyttelsen. Ifølge oplysningerne overførte en angriber Shidos Ethereum-indskudskontrakt til en anden adresse. Derefter blev kontrakten udvidet med en skjult funktion til udbetaling af indsatte tokens. Udnyttelsen resulterede i tilbagetrækning af over 4,3 milliarder Shido-tokens, hvilket svarer til næsten halvdelen af det cirkulerende udbud til en værdi af ca. 35 millioner dollars før nedturen.

Den pseudonyme On-Chain-forsker ZachXBT undersøgte yderligere de oplysende begivenheder og belyste oprindelsen af udnyttelsen. Angriberens adresse spores til midler, der oprindeligt blev broført fra Cross-Chain-protokollet Layerswap og derefter fra Arbitrum-blockchainen. ZachXBT hævdede også at have afsløret den sande identitet af wallet-ejeren, der var ansvarlig for finansieringen af udnyttelsen. Dog syntes denne person også at være blevet offer for en separat hack, hvor midler blev overført på mystisk vis, før de finansierede udnytteren.

Som reaktion på krisen offentliggjorde Shido-teamet en officiel meddelelse, hvor de forsikrede brugerne om tiltag til at inddæmme yderligere trusler mod protokollen. Shido iværksatte en undersøgelse af overtrædelsen, opfordrede hackeren til forhandlinger og tilbød en dusør for samarbejde. Derudover lovede protokollen at returnere aktiver til brugere, der havde indsat deres tokens.

Eskalerende krypto-hacks har været et stigende problem, hvor PeckShield rapporterede over 600 krypto-hacks i 2023, som førte til tab på 2,1 milliarder dollars. Selvom antallet faldt lidt, ser det ud til at fortsætte i 2024. I februar alene blev der registreret 30 angreb, der resulterede i samlede tab på 182,5 millioner dollars.

Top  Bitcoin styrtdykker - mens Ethereum, Litecoin, Cardano og andre kryptokurser bevæger sig i forskellige retninger

Udnyttelsen i Shido’s kontrakt tjener som en påmindelse om risiciene ved decentraliserede systemer. Med kryptorummets stadig øgede trusler opfordres interessenterne til at forblive opmærksomme og implementere strenge sikkerhedsforanstaltninger for at beskytte sig mod potentielle overtrædelser. Efter udnyttelsen afventer det bredere fællesskab spændt på yderligere udviklinger og implementering af forbedrede sikkerhedsforanstaltninger for at styrke blockchain-økosystemernes modstandsdygtighed.

Hold dig informeret med Ethereum News

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button