AltcoinsBitcoinCardanoDogecoin

FBI advarer amerikanere mod at bruge uregistrerede kryptopengetransmittere

The US Federal Bureau of Investigation (FBI) har udstedt en advarsel til amerikanerne om brugen af krypto pengeoverførselstjenester, der ikke er registreret som pengeoverførselsvirksomheder i overensstemmelse med amerikansk føderal lov.

Disse love, beskrevet i 31 USC § 5330 og 31 CFR §§ 1010 og 1022, pålægger overholdelse af kravene til bekæmpelse af hvidvaskning af penge.

FBI opfordrer til forsigtighed ved brug af kryptotjenester

I en erklæring, der blev frigivet torsdag af FBI’s Internet Crime Complaint Center (IC3), opfordres enkeltpersoner til at undgå kryptotjenester, der tilbydes af enheder, der ikke er registreret som pengeoverførselsvirksomheder (MSB’er) under føderal lov og ikke overholder reglerne om bekæmpelse af hvidvaskning af penge (AML).

FBI understregede vigtigheden af at tage forholdsregler for at undgå utilsigtet engagement med tjenester, der ikke lever op til kravene.

For eksempel anbefalede FBI at holde sig væk fra krypto pengeoverførselstjenester, der ikke indsamler Know Your Customer (KYC) oplysninger fra kunder, når det er påkrævet. KYC-information omfatter normalt personlige oplysninger som navn, fødselsdato og adresse, blandt andre. Derudover garanterer tilstedeværelsen af en app i en appbutik ikke dets lovlighed eller overensstemmelse med føderale krav.

Derudover anbefalede FBI, før man anvender en krypto pengeoverførselstjeneste, at enkeltpersoner kontrollerer deres registrering som MSB hos den amerikanske finansministeriums finansministeriums økonomiske kriminalitetsbekæmpelsesnetværk (FinCEN). FinCEN tilbyder en hjemmeside, hvor brugere kan kontrollere et selskabs registreringsstatus. Betydelige kryptovirksomheder som Coinbase og Kraken (der opererer lovligt som Payward Financial Inc.) blev identificeret ved brug af værktøjet.

Erklæringen fremhævede nylige retshåndhævelsesoperationer, der blev gennemført af FBI mod kryptotjenester, der opererer uden den rette licens i overensstemmelse med føderal lov. Brugere af uautoriserede kryptopengeoverførselstjenester kan opleve finansielle forstyrrelser under sådanne operationer, især hvis deres kryptovaluta blandes sammen med midler, der er erhvervet gennem ulovlige midler.

Top  Illegal XRP Exchange Operator Sentenced to Eight Years in South Korea for Duping Investors - En overskrift til en artikel baseret på de angivne oplysninger.

At bruge en tjeneste, der ikke opfylder sine lovmæssige forpligtelser, kan føre til, at enkeltpersoner mister adgang til deres midler efter retshåndhævelsesaktioner mod disse enheder.

USA’s regering skærper ned på krypto mixere

Lovhåndhævelsesagenturet rådede til at undgå tjenester, der åbent reklamerer for sig selv til ulovlige formål, og til at udvise forsigtighed ved brug af kryptoplatforme, der er kendt for at blive brugt af kriminelle til hvidvaskning af penge.

USA’s regering har intensiveret sin nedkæmpning af krypto mixere i de seneste år. Efter Axie Infinity-hacket i maj 2022 pålagde Finansministeriets Kontor for Kontrol med Udenlandske Aktiver (OFAC) sanktioner mod Blender.io. I oktober samme år blev adresser knyttet til Tornado Cash mixer tilføjet til listen over særligt udpegede personer, hvilket effektivt forhindrer amerikanske statsborgere i at bruge tjenesten. På trods af juridiske udfordringer stod denne beslutning fast, hvilket førte til anholdelsen af alle tre medstiftere af Tornado Cash inden august 2023.

I oktober 2023 foreslog FinCEN at betegne krypto mixere som en “primær bekymring ved hvidvaskning af penge” efter Hamas-angrebet mod Israel. For nylig gjorde det amerikanske justitsministerium (DOJ) overskrifter ved at pågribe stifterne og administrerende direktør for Samourai Wallet, en prominent privatlivsfokuseret Bitcoin-pung og mixer. De blev anklaget for hvidvaskning af “mere end $100 millioner i kriminelle midler.”

Yderligere handlinger fulgte, da DOJ samarbejdede med politimyndighederne i Portugal og Island for at anholde en af grundlæggerne af Samourai Wallet. Derudover beslaglagde DOJ Samourais webservere og domæne og udstedte et beslaglæggelsesmandat på Google Play Store for deres mobile app.

Opdag de seneste Bitcoin News her

Udforsk omfattende Dogecoin News lige her

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button