AltcoinsCardanoDogecoin

Swiss National Bank Explores Tokenizing Financial Assets: Chairman Thomas Jordan Shares Insights

Swiss National Bank Overvejer Tokenisering af Finansielle Aktiver

Den schweiziske nationalbanks (SNB) formand for bestyrelsen, Thomas Jordan, bemærkede, at banken undersøger de bedste måder at tokenisere finansielle aktiver på.

I talen på et arrangement i Basel mandag nævnte Jordan, at Swiss National Bank undersøger alternative løsninger til sin wholesale CBDC.

Beskrivelse af fordele og ulemper ved wholesale CBDC sagde Jordan, at SNB gennemfører live piloter som en del af Project Helvetia III. Projektet blev først lanceret i december 2023.

I projektet kan deltagende banker bruge schweizisk franc wholesale CBDC til at afvikle transaktioner med tokeniserede obligationer på SIX Digital Exchange (SDX).

“Afvikling i centralbankpenge er afgørende af to grunde,” bemærkede formand Jordan i sine bemærkninger.

“Hvis og fremmest eliminerer det kreditrisiko og minimerer likviditetsrisikoen i afviklingen, hvilket bidrager til finansiel stabilitet. Og for det andet styrker det centralbankpenge rollen som anker for det monetære system.”

Han forklarede også, hvordan pilotprojektet gør tokeniserede centralbankpenge tilgængelige på tredjepartsplatformen. Det fjerner barriererne i de nuværende siloede finansielle markedsinfrastrukturer, tilføjede Jordan.

“Dette tilgang sigter mod at realisere fordelene ved tokenisering, men medfører også udfordringer.”

Jordan beskrev governance og fragmentering af centralbankpenge som to udfordringer ved wholesale CBDC.

Jordan Fremhæver To Alternativer til Wholesale CBDC

Formand Jordan understregede, at Swiss National Bank også tester to andre afviklingsmetoder til wholesale CBDC.

“Den første alternative tilgang er at forbinde tokeniserede aktivplatformen med det schweiziske RTGS-system,” sagde han. “Den anden tilgang bruger privat tokenpenge, som udstedes på tokeniserede aktivplatformen og som er konkursbeskyttet og fuldt understøttet af sigtedepoter hos SNB.”

Real Time Gross Settlement (RTGS) tilgangen adresserer både governance og fragmentering af centralbankpenge udfordringer. Dog bruger den også den gamle metode med at siloere operationer og synkronisere gennem beskeder, tilføjede han.

Top  MobileCoin udpeger ny administrerende direktør og fokuserer på global ekspansion

For det andet gør privat token “det muligt med en integreret tilgang til afvikling, hvor penge og aktiver opbevares på samme platform.” Jordan tilføjede, at denne tilgang ville adressere governance-udfordringen, men ikke fragmenteringsudfordringen.

Begge disse tilgange kræver omhyggelig vurdering for at studere fordele og risici forbundet med dem, bemærkede han.

Bliv opdateret om Cardano News

Udforsk omfattende Dogecoin News lige her

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button