BitcoinKrypto News

Bitcoin-Korrektur: Steht der Höhepunkt schon hinter uns?

Bitcoin: Tegn på afmatning efter rekordhøjt niveau

Bitcoin har haft en imponerende rally, der bragte den til et rekordhøjt niveau på $73.798 USD, men siden midten af marts har den største og mest kendte kryptovaluta været i en stor korrekturbølge. Selvom den er steget lidt fra sit midlertidige lav på omkring $56.400 USD i begyndelsen af maj, tyder det på, at den står over for endnu en række tab. En faldende efterspørgsel efter ETF’er samt udsigten til en senere lempelse af pengepolitikken har sat Bitcoin under pres. Mange altcoins og memecoins har også været i frit fald i flere uger. Mørke skyer trækker sig sammen over kryptomarkedet – kan en storm undgås?

Bitcoin: Har toppen allerede været nået?

Ifølge Bloomberg står Bitcoin over for sin længste dårlige periode i syv måneder. Den digitale valuta falder i forbindelse med en kraftig nedgang på 500 milliarder dollars i kryptovalutaer og rejser spørgsmålet om, hvorvidt kryptovalutaens stigning allerede har nået sit højdepunkt.

Mønten ser ud til at have fem på hinanden følgende dage med tilbagegang, hvilket ville være den længste tabsserie siden oktober sidste år. Hele kryptomarkedet er faldet med 17 % til 2,4 billioner USD efter Bitcoins rekordhøje niveau på $73.798 USD i midten af marts, ifølge data fra CoinGecko og Bloomberg News.

Manglende tilstrømning til børshandlede amerikanske spot-Bitcoin-ETF’er og udsigten til højere og længerevarende rentetakter fra Federal Reserve dæmper digitale aktiver. Lanceringen af krypto-ETF’er fra Hongkong i sidste uge formåede heller ikke at lyse op.

Top  Første Solana Smartphone solgte kun 20.000 enheder på et år: Saga 2 er derimod en bestseller

Kontanterne, der strømmede ind i spot-ETF’er efter lanceringen i januar, havde tidligere løftet Bitcoin til sit nye all-time high. Samlet set beløber nettotilstrømningerne til fondene sig nu til 11,8 milliarder dollars, efter at der i slutningen af april var rekordudstrømninger. Denne måned er der hidtil strømmet 169 millioner dollars ud.

Bullmarkedet er ikke ovre endnu

Mange spekulanter, der har bettet på fortsat stærke strømme ind i ETF’er, bliver nu “skyllet ud af markedet,” sagde Benjamin Celermajer, direktør i investeringsforvalteren Magnet Capital. Han tilføjede dog, at bullmarkedet endnu ikke er ovre, og at Bitcoin vil nå nye højdepunkter inden udgangen af 2024. Også ud fra et chartteknisk synspunkt er alt ikke tabt endnu. Bitcoin-kursen kunne danne en såkaldt bullflag – en sund korrekturperiode, der senere vil løfte sig opad.

På derivatmarkedet er der tegn på, at investorerne forventer mindre store Bitcoin-svingninger sammenlignet med den volatilitet, der har præget lanceringen af de amerikanske ETF’er.

T3 Bitcoin Volatility Index – der bruger optionspriser til at give en ide om forventede 30-dages svingninger for mønten – samt Bitcoin-Ether-indikatoren ligger begge på et to-måneders lavpunkt. Derfor kan der ikke forventes yderligere store styrtdyk i de kommende uger.

Bitcoin-kursen handles torsdag kl. 9:50 tysk tid let lavere ved $61.180 USD. Den næststørste kryptovaluta Ether steg midlertidigt til $3.009 USD, men gav derefter en del af sine gevinster tilbage.

FMW/Bloomberg

Opdag de seneste Bitcoin News her

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button