AltcoinsCardanoDogecoin

Advarsel: Deepfakes udnyttes til svindel med kryptovaluta i Hongkong

Den Hong Kong Securities and Futures Commission har udsendt en advarsel vedrørende deepfake-svindel, der infiltrerer kryptoindustrien.

Kommissionen afslørede, at en gruppe, der opererer under navnet Quantum AI eller AI Quantum, tyede til at bruge deepfake-videoer af den kendte iværksætter Elon Musk for at narre intetanende personer til at tro, at han var hjernen bag platformen.

Det er vigtigt at skelne denne gruppe fra NASAs Quantum AI Lab (QuAIL), der fokuserer på kvantecomputingforskning og ikke har noget at gøre med de svigagtige aktiviteter i spørgsmålet.

Svindlere Tyer til Deepfakes for at Fremme Svindel

Udnytter de hurtige fremskridt inden for kunstig intelligens-teknologi, har svindlere i stigende grad vendt sig til deepfakes som et middel til at snyde ofre for deres hårdt tjente penge.

Deepfakes benytter AI-algoritmer til overbevisende at efterligne ansigtsudtryk og stemme fra en målrettet person, hvilket skaber realistiske video- eller lydklip.

Svindlere bruger deepfakes til at etablere videokald med deres ofre ved at ændre deres eget udseende og simulere identiteten af den person, de efterligner.

En berygtet gruppe kendt som “The Yahoo Boys” fra Nigeria har med succes benyttet deepfakes til at udføre romansvindel.

Den Hong Kong-baserede gruppe impliceret i denne sag hævdede at tilbyde kryptohandelstjenester understøttet af avanceret kunstig intelligens.

Dog mistænker myndighederne, at operationen fungerede som et facade for at deltage i svigagtige aktiviteter relateret til virtuelle aktiver.

Gruppen brugte tre hjemmesider og to Facebook-sider til at udføre deres kryptosvindel, som beskrevet i advarslen fra myndighederne.

Top  Binance's handelsvolumen fortsætter med at falde

For at give troværdighed til deres plan brugte svindlerne deepfake-videoer med Elon Musk, der falsk portrætterede ham som udvikleren bag deres teknologi.

De gik endda så langt som at oprette en forfalsket “nyheds” hjemmeside for at udbrede fabrikerede oplysninger om deres tjenester, hvilket yderligere narrede potentielle ofre.

Ved at tage hurtig handling lukkede Hong Kong-politiet alle gruppens hjemmesider og sociale mediesider.

Dog er den fulde omfang af skaden forårsaget af svindlen ukendt.

Elon Musk Deepfakes Bruges til at Udnytte Brugere

Dette er ikke det første tilfælde, hvor svindlere udnytter deepfakes med Elon Musk til at orkestrere svigagtige planer.

I et separat tilfælde i april faldt en sydkoreansk kvinde offer for svindlere, der udgav sig for Musk på Instagram, hvilket resulterede i et tab på $50.000.

Kvinden engagerede sig endda i et videokald med den deepfake-version af Musk, hvor bedrageren gik så langt som at udtrykke kærlighed.

“‘Musk sagde endda ‘Jeg elsker dig, ved du det?’ da vi lavede et videokald,” som forklaret af offeret på 60 Minutes.

Som rapporteret har Lee Hsien Loong, premierministeren i Singapore, også advaret sine social medie-følgere om brugen af deepfake-videoer, der bruger hans stemme og billede til at promovere kryptosvindel.

På det tidspunkt delte Loong endda en eksempelvideo af sig selv, der blev interviewet, som svindlere oprettede for at støtte en svigagtig “håndfri kryptohandel” plan.

Bliv opdateret om Cardano News

Udforsk omfattende Dogecoin News lige her

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button