BitcoinKrypto News

Julian Assange: En historisk sejr for Bitcoin – hvordan kryptovalutaen revolutionerede Wikileaks’ overlevelse og Assange’s kamp mod USA.

Julian Assange: En historisk sejr for friheden

Fünf år i Belmarsh, også kendt som “Guantanamo i Storbritannien”, isoleret i en to gange tre meter stor celle, 23 timer om dagen: Sådan så livet ud for Julian Assange. Før det: Politisk asyl på den ecuadorianske ambassade i London. Tolv års politisk forfølgelse kulminerer nu i en afslutning. Wikileaks meddeler i dag, den 25. juni 2024: Den australske whistleblower er på fri fod. En dom i USA mangler stadig, men kun for nogle af de anklager, der er blevet rejst imod ham. Det er resultatet af års retskamp. Og også: en historisk sejr for Bitcoin.

Julian Assange var fra begyndelsen en Bitcoin-entusiast

Julian Assange betragtes ligesom Satoshi Nakamoto, den hemmelige opfinder af Bitcoin, som en af de vigtigste cypherpunks, de oprørske tænkere bag kryptovalutaen. I 90’erne erklærede de krig mod Big Brother og den amerikanske stat ved hjælp af kode og frem for alt: kryptografi, datakryptering. En del af denne vision var også digital valuta. Gennem årene blev forskellige design afprøvet, ideer delt og udviklet, indtil Satoshi Nakamoto i sit Whitepaper fra 2009 sammenføjede nogle af dem – til et nyt koncept: Bitcoin.

Uden opfindelsen af Bitcoin ville Wikileaks sandsynligvis aldrig have overlevet. Og uden Wikileaks ville Satoshi Nakamoto måske aldrig være forsvundet så tidligt. Gruppen offentliggjorde i 2010 omkring 250.000 krigsdokumenter. Disse lækager beskrev detaljeret de krigsforbrydelser, som det amerikanske militær begik i Afghanistan og Irak. En gigantisk skandale. Platformen blev angrebet af hackere. Og for første gang blev der også offentligt talt om Bitcoin i denne sammenhæng. Til Satoshis Nakamotos fortrydelse, opfinderen. På Bitcoin-Talk-forummet offentliggjorde han sit næstsidste indlæg den 11. december 2010. Fire måneder senere forsvandt han sporløst.

Top  Sådan klarer Bitcoin, Ether & Co sig på torsdag eftermiddag: Opdatering om kryptovalutaer.

I 2013 vendte Wikileaks sig direkte til Bitcoin. Den amerikanske regering lukkede Assanges personlige bankkonti, hans adgang til Visa, Mastercard og endda PayPal. “Kun gennem Bitcoin kunne Wikileaks overleve”, fortæller Gabriel Shipton, hans bror, engang til BTC-ECHO i et interview. Organisationen opfordrede til donationer i Bitcoin og finansierede sig selv via den uovervågelige digitale valuta, som en af de første platforme globalt.

“Bitcoin er en revolution”, sagde Assange allerede i 2011. For ham var kryptovalutaen den “sandfærdige Occupy Wall Street” og den “mest interessante ting på internettet”.

Gabriel Shipton, men også Assanges hustru, menneskerettighedsadvokaten Stella Assange, har turneret på Bitcoin-messer globalt i løbet af de seneste år og har søgt støtte fra fællesskabet for at få ham løsladt. Og de fandt det.

For Stella Assange er det klart:

“Begge realiserer den samme vision, på forskellig vis: Bitcoin skulle demokratisere det finansielle system, Wikileaks skulle sørge for adgang til og distribution af information. For mig er det klart: Fremtiden for Julian Assange er tæt forbundet med succesen af Bitcoin. Dette minder jeg fællesskabet om.”

Hans bror, Gabriel Shipton, forklarer det sådan:

“Bitcoin selv er et stort væddemål mod etableringen. Ved at beskytte ham og få ham ud af fængslet, viser Bitcoin-støtter verden: I skal ikke tro, at I kan slå os.”

Julian Assange sidder nu i et fly på vej til det amerikanske oversøiske territorium Saipan. Der vil han blive præsenteret for en dommer. Der truer fem års fængsel, som han dog allerede har udstået i London. Derefter kan whistlebloweren endelig komme på fri fod og vende tilbage til sit hjemland Australien.

Top  Senior kvinde franarret 24.000 euro af internetbetrügere: Fald ikke for falske investeringer i Bitcoins

Julian og Stella blev et par, mens han var fanget på den ecuadorianske ambassade. De blev gift for to år siden i Belmarsh-fængslet. Og de har to sønner. En af dem er nu otte år gammel. Han har endnu aldrig set sin far i frihed.

Opdag de seneste Bitcoin News her

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button