BitcoinKrypto News

Generalstaatsanwaltschaft Sachsen: Hintergrundinformationen zu den Bitcoin-Verkäufen durch deutsche Regierungsstellen

I de seneste uger har rekordstore salg af Bitcoin (BTC) foretaget af tyske regeringsorganer gjort overskrifter rundt om i verden. Nu giver Generalstaatsanwaltschaft Sachsen baggrundsoplysninger.

Som begyndelsen af måneden Bitcoin (BTC) prisfaldt under 55.000 dollars, skyldte mange forhandlere verden over den tyske regering for dette. Det kom frem, at omkring 50.000 bitcoins blev overført til salg fra en wallet tilskrevet det tyske Kriminalpoliti (BKA). Den pågældende wallet er nu tømt, og Generalstaatsanwaltschaft Sachsen har offentliggjort en pressemeddelelse om aktionen med nye oplysninger.

For det første var det ikke BKA, der stod bag Bitcoin-salget, men “Sächsische Zentralstelle zur Verwahrung und Verwertung von virtuellen Währungen” – som sandsynligvis kun få havde hørt om før. For det andet, det der skete, kaldes “Notveräußerung” ifølge juristerne. En sådan procedure er påkrævet, når der er risiko for en hurtig værdiforringelse på ti procent eller mere for beslaglagt værdier (næsten 50.000 bitcoins). Ti procent prisudsving er faktisk ikke usædvanlige for Bitcoin.

“Notveräußerung” og “marktschonend”: Bitcoin-salg på saksisk

Ved salget af “ca. 49.858 bitcoins mellem den 19. juni 2024 og den 12. juli 2024” samarbejdede Sachsen med Frankfurt-bankhuset Scheich og handlede “marktschonend”. Ifølge meddelelsen forstår Generalstaatsanwaltschaft og Zentralstelle ved det, at de handlede dagligt med ikke mere end 1 procent af markedsvolumen af Bitcoin, og “for det meste over 90 procent off-exchange (OTC – over the counter)”. De pågældende bitcoins blev altså sendt til kryptobørser, men blev solgt direkte til premiumkunder og ikke på det åbne marked.

Top  Bitcoin-Preise im freien Fall: Händler befürchten Ausverkauf nach Insolvenz von Mt. Gox

Samlet set formåede Bitcoin-salgene ifølge pressemeddelelsen at indbringe 2.639.683.413,92 euro, så endda ved milliardbeløb tælles der nøje til cent. Meddelelsen afslører dog ikke, om handlen blev foretaget i euro direkte eller via omvejen dollar. Pengene opbevares nu som depositum hos myndighederne indtil afslutningen af sagen om movie2k og udgør foreløbigt ikke noget overskud for statskassen.

Konklusion: Freistaat Sachsen og Bitcoin – en interessant premiere

Med forklaringerne fra Sachsen er det næppe længere sandsynligt, at det officielle Tyskland har påvirket Bitcoin-priskurven negativt – det var markedene selv med deres egne psykologiske love. Pressekontoret i Dresden taler om en “i Forbundsrepublikken Tyskland hidtil enestående nødudsalg” og har endda en overraskelse i ærmet: Da de næsten 50.000 bitcoins blev overdraget til Freistaat den 16. januar 2024, havde de en værdi på cirka 1,96 milliarder euro den gang. Med den nuværende fortjeneste på over 2,6 milliarder euro har embedsmændene alligevel vist sig at have en fin fornemmelse for kryptomarkederne.

Opdag de seneste Bitcoin News her

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button