Analyse

Børsnoteringer skuffer ofte investorer: Ny infografik afslører lavere afkast end forventet

Börsengänge: Investeringens risici og afkast

Investeringer i börsengänge er ofte præget af spænding og forventning hos investorer. En ny infografik fra Block-Builders.de viser imidlertid, at et sådant investeringsscenarie ofte ikke lever op til forventningerne.

Lav afkast på IPOs

Historier som den om Amazon’s børsnotering den 15. maj 1997, hvor en investering på 1.000 USD ville have resulteret i en depotværdi på ca. 2,5 mio. USD i dag, er sjældne undtagelser. Faktisk viser en undersøgelse, at en IPO-index i de seneste 5 år kun har leveret en samlet afkast på 5,68 procent. Til sammenligning er MSCI World-indekset i samme periode steget med mere end 58 procent.

Faldende værdi og statistik

Trods et rekordstort antal börsengänge i 2021 (2.995 stk.) har risikovillige investorer ikke nødvendigvis haft heldet med sig. IPO-indekset faldt med 13 procent i 2021, og i det følgende år, 2022, var faldet endnu større med næsten 49 procent. Adskillige analytikere har påvist, at afkastet på IPO-aktier i de første år statistisk set ligger markant under markedets almindelige afkast.

Globale tendenser

Der har været særligt mange börsengänge i Kina fra 2019 til 2023, med i alt 2.340 stk. USA kommer på andenpladsen med 1.030 IPOs, mens Tyskland kun oplevede 35 nye börsnoteringer i samme tidsperiode.

Det er vigtigt for investorer at være opmærksomme på risiciene ved börsengänge og ikke kun lade sig forføre af de få ekstreme succeshistorier. Med statistikken på sin side viser det sig, at investeringer i IPOs ofte ikke giver det forventede afkast og kan indebære betydelige risici. Så før du investerer i en ny børsnotering, er det vigtigt at gøre sin due diligence og nøje overveje markedets dynamik og langsigtede perspektiver.

Top  MKR Coin: En kommende korrektion truer efter imponerende prisstigning på 166%

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button