BitcoinKrypto News

Die Auswirkungen der Fed-Entscheidung auf den Bitcoin-Kurs: Eine Analyse

Den amerikanske centralbank, Federal Reserve (Fed), har netop foretaget et historisk skridt ved at sænke renten med 50 basispoint den 18. september. Dette er den kraftigste rentenedsættelse siden 2020 og markerer dermed starten på en rentefaldsperiode. Efter en kort nedtur steg Bitcoin-kursen igen og ligger nu på 56.653,95 euro. Ligeledes opnåede guld en ny rekordkurs umiddelbart efter rentenedsættelsen. En analyse fra “BTC Echo” undersøger, hvordan Fed’s rentevending kan påvirke Bitcoin-kursen.

I fortiden har kapitalmarkederne oplevet en opsving ved tidligere rentenedsættelser, hvilket fremgår af Bitcoin-rapporten fra “BTC Echo”. Under begyndelsen af corona-pandemien i 2020 udvidede Fed massivt pengemængden og oversvømmede markedet med billig likviditet. Dette resulterede i en betydelig stigning i Bitcoin-kursen fra ca. 5000 USD til op imod 69.000 USD i november 2021.

Det er dog vigtigt at bemærke, at BTC’s kursudvikling ikke udelukkende skyldes USA’s pengepolitik. Horst Treiblmaier fra Modul University Vienna påpeger, at Bitcoin ofte har vist, at langsigtede prognoser er vanskelige, da de afhænger af mange faktorer og markedsbegivenheder. Ikke desto mindre mener han, at en rentenedsættelse fra Fed sandsynligvis vil øge efterspørgslen efter Bitcoin som en spekulativ investeringsform på grund af øget likviditet på markedet.

Generelt er eksperter stadig optimistiske på lang sigt, selvom der er delte meninger om Bitcoin i øjeblikket. Den nye likviditet skabt af den amerikanske rentenedsættelse og den voksende rolle, som kryptovalutaerne spiller i USA’s politik, får eksperter som den tidligere CEO for BitMEX, Arthur Hayes, til at tro, at Bitcoin snart vil overgå sit tidligere rekordniveau.

Selvom visse eksperter advarer om en mulig recession på grund af den svage økonomi i Tyskland og andre steder, viser historien dog, at recessioner ofte fører til salg af risikofyldte aktiver, herunder Bitcoin. Derfor kan en recession have en negativ indvirkning på Bitcoin-kursen.

Top  Donald Trump's Kehrtwende: Fra kryptokritiker til krypto-beførworter - Hvordan vil han gøre USA til "Kryptohovedstaden"?

Alt i alt er det vigtigt at huske, at investering i aktier, ejendom og andre aktiver altid indebærer risici, herunder risikoen for totalt tab af investeret kapital. Oplysningerne, dataene og prognoserne i denne artikel udgør ikke en anbefaling om at købe eller sælge værdipapirer, og de erstatter ikke professionel rådgivning.

Opdag de seneste Bitcoin News her

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button