Krypto News

Kina lancerer nyt stimulus-pakke – Aktier skyder i vejret

Peking intensiverer indsatsen for at opnå det årlige økonomiske vækstmål på ca. 5% ved at indføre et stimulipakke. Kinas centralbank (PBoC) har præsenteret et flere dele stimuluspakke for at støtte økonomien. Aktiemarkederne reagerede positivt på beslutningen, da aktier steg markant, med store indeks som Hang Seng, China A50 og CSI 300, der sprang over 3% op.

Gouvernøren for People’s Bank of China, Pan Gongsheng, afholdt en pressekonference for at annoncere sænkningen af minimumsreservesatsen til det laveste niveau i mindst et årti. Derudover blev 7-dages reverse repo-satsen også reduceret. Dette er første gang i mindst et årti, at begge satser er blevet reduceret samme dag.

Der vil også blive indført likviditetsstøtte på mindst 500 mia. Yuan (71 mia. USD) for aktier. Der vil være en swap facilitet, der giver værdipapirer, fonde og forsikringsselskaber mulighed for at tappe PBOC til køb af aktier. Pan annoncerede også, at myndighederne overvejer at oprette en aktiestabiliseringsfond.

Centralbankchefen præsenterede også en pakke til at støtte det kriseramte ejendomsmarked. Det sigter mod at sænke kreditomkostningerne for et boliglånsvolumen på op til 5,3 billioner dollar og ser desuden en lempelse af reglerne for køb af sekundære boliger for sig. Kina vil tillade, at fonde og mæglere får adgang til PBoC-midler til køb af aktier.

Aktiemarkederne reagerede positivt på pakken med stigninger. CSI 300-indekset steg med 3,85%, mens China A50 og Hang Seng steg med over 3,5%.

Analytikere bifaldt stimulipakken, men advarede om, at den ikke nødvendigvis vil være tilstrækkelig til at øge forbrugernes udgifter og forbrug igen.

Kinesiske aktier steg stærkt som svar på den seneste stimulipakke, der blev præsenteret af centralbanken for at imødegå de forværrede økonomiske udsigter og markedsstemning. Banker, ejendomsudviklere og mæglervirksomheder førte gevinsterne an.

Top  Polygon vollendet Umstellung von MATIC zu POL: Entdecken Sie die neuen Änderungen im Netzwerk

Pakken er et tydeligt forsøg på at imødegå det langsommere vækst i Kina, især da økonomien præsterer under gennemsnittet inden for områder som fremstillingssektoren og forbrugsudgifterne. Flere skridt som disse kan forventes i fremtiden for at stabilisere tingene uden at binde sig for meget.

Selvom markedsdeltagerne siger, at foranstaltningerne har overgået forventningerne, tvivler mange på, om de vil kunne øge efterspørgslen blandt forbrugerne nok til at afslutte landets længste deflationsperiode siden 1999.

Statsobligationer reagerede på aktiegevinsterne med et tab. Kinas 10-årige afkast steg til 2,05%, og derved gik tilbage til et tidligere fald på 2% og en rekordlav

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button