EthereumKrypto News

FBI skaber eget Ethereum-Token i kamp mod markedsmisbrug og svindel

Krypto-besvigelser afsløret af FBI

I kampen mod markedsm manipulation og bedrageri med kryptokurrency har FBI taget drastiske skridt. Efterforskere etablerede hurtigt deres eget Ethereum-token og dets tilhørende driftsfirma, med det hypede navn “NexFundAI”. De engagerede derefter deres mistænkte for ulovlige lufttransaktioner for at kunstigt puste værdien af ​​tokenet op. De mistænkte håbede derefter at berige sig selv ved at sælge deres egne kryptobesiddelser.

Den kryptoindustri, der længe har været berygtet for sin lave regulering, synes tilsyneladende at gentage mange af fejlene og snydemetoderne i den traditionelle finansverden. Dette blev tydeligt i FBI’s “Operation Token Mirrors” sammen med forskellige andre amerikanske føderale og regionale myndigheder samt efterforskere fra Portugal og Storbritannien.

De føderale agenter var på jagt efter bedragerne, der kunstigt pustede værdien af et krypto-token op via lufttransaktioner for at kunne sælge deres tidligere erhvervede beholdning til højere priser. Denne metode, kendt som “Pump and Dump”, er inspireret af filmen “The Wolf of Wall Street”. Den involverer aktier med lav nominel værdi og handelsvolumen, også kendt som “Penny Stocks”, og er ganske enkel: Et par handler kan simulere øget markedinteresse og få aktiens pris til at stige.

På samme vis henvendte efterforskerne sig til kryptofirmaer som ZM Quant, CLS Global og MyTrade. De oprettede “NexFundAI”-tokenet på Ethereum-blockchain’en og bad firmaerne om at simulere et højt handelsvolumen gennem falske køb og salg. Da disse “wash trades” involverer køb og salg, der følger direkte efter hinanden, er der ingen risiko for de bedragere – men uinteresserede tredjeparter kunne antage, at tokenets værdi var på vej til at eksplodere.

Top  Bitcoin miners: Stigende centralisering truer decentraliseringen af netværket

Det er med god grund, at alle disse praksisser er ulovlige efter amerikansk lov, især “wash trades” og “Pump and Dump”. De involverede firmaer siges dog ikke kun at have oppustet værdien af det fiktive “NexFundAI”-token, men også deres egne kryptomønter og tjent millioner af dollars på det. Det største af de nu anklagede firmaer havde på et tidspunkt en markedskapitalisering på 7,5 milliarder dollars.

De mistænkte menes at have brugt bots til deres “Pump and Dump” handlinger og koordinerede deres aktiviteter via Telegram. Efter angiveligt at have forsøgt at skjule deres spor, menes de at have brugt flere kryptobørser til hvidvaskning af penge.

Nu sidder to mistænkte fængslet og venter på udlevering til USA. En tredje indsat sidder i øjeblikket i Texas. Anklager er rejst mod tolv andre mistænkte ved distriktsretten i Boston. Kryptopenge svarende til 25 millioner dollars blev beslaglagt under aktionen, sammen med de bots, som de mistænkte angiveligt har brugt til markedsmanipulation.

I USA kan markedsm manipulation straffes med op til 20 års fængsel samt bøder op til det dobbelte af den snydt fortjeneste. Anklageren beskylder også de tiltalte for hvidvaskning, drift af ulicenserede finansinstitutioner og elektronisk bedrageri. Udsigten til lange fængselsstraffe har åbenbart øget samarbejdsviljen hos nogle af de mistænkte – fire af dem har allerede indgået en skyldanerkendelse, mens en femte angiveligt er tæt på at gøre det.

Kryptosvindel med tokens og NFT’er er udbredt. “Pump and Dump” handlinger og såkaldte “Rug Pulls” gør ofte overskrifterne, f.eks. med “Safemoon” eller “Mutant Ape Planet”.

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button