AltcoinsCardanoDogecoin

Bank of America: USA er stadig ikke klar til at lancere en digital dollar

Den amerikanske regering arbejder på en digital dollar, men det er usandsynligt, at den reelt set vil lancere den foreløbigt, ifølge Bank of America.

I en rapport fra mandag har analytikere ledet af Alkesh Shah udtalt, at centralbankerne i 67% af landene undersøger centralbankens digitale valuta (CBDC’er), hvilket udgør 98% af det globale bruttonationalprodukt. Blandt dem er 33% allerede i avancerede udviklingsstadier.

“Federal Reserve (Fed) fortsætter med at undersøge CBDC’er, men har ikke forpligtet sig til en CBDC og vil ikke udstede en uden støtte fra den udøvende gren og Kongressen,” skrev analytikerne.

CBDC’er er digitale valutaer, der udstedes direkte af et lands centralbank ved hjælp af et centraliseret hovedbogssystem og fungerer som tokeniserede versioner af dets eksisterende fiatvaluta.

Ligesom med krypto i det hele taget er politisk støtte til CBDC’er faldet ned ad partilinjerne – men i omvendt rækkefølge. Mens demokraterne har forsvaret dem for deres potentiale til at styrke USA’s dollar globale overherredømme, forbliver både Repræsentanternes Hus og Senatets republikanere fjendtlige og betragter dem som et værktøj for “overvågningsstaten.”

Federal Reserve’s udtalelser om CBDC’er har hidtil været forholdsvis neutrale. Viceformand for tilsyn Michael Barr udtalte sidste måned, at centralbanken var i samtaler med eksperter om, hvordan man kan opbygge den bedste infrastruktur for en suveræn understøttet digital dollar, men at der ikke var truffet nogen beslutning om, hvorvidt man skulle udstede en.

Fordele og ulemper ved CBDC’er

Bank of America udtalte, at fordelene og risiciene ved CBDC’er afhænger af deres design og udstedelse. Potentielle fordele inkluderer mere effektive grænseoverskridende og nationale betalinger, økonomisk inklusion og bedre gennemførelse af pengepolitikken.

Top  Hvordan du opbevarer din kryptovaluta sikkert: En guide til Cold Storage og Hardware Wallets

“De kan også fremme konkurrence med bankindskud, hyppigere bankløb, tab af pengeoverhøjhed, og spændinger mellem lande globalt,” advarer banken.

Banken tror stadig på CBDC’ernes potentiale for at “revolutionere globale finansielle systemer” og forventer, at centralbanker vil drive kryptoinnovation ved “at udnytte den private sektor og fordelhavere til at opstå på alle faser af implementeringen af CBDC’er.”

Flere undersøgelser har vist stor skepsis over for CBDC’er blandt borgere og investorer i vestlige lande. F.eks. viste en undersøgelse af WealthRocket i juni, at 39% af 1500 adspurgte canadiere havde bekymringer over at miste kontrol over deres finanser på grund af CBDC’er.

En anden undersøgelse foretaget af CFA Institute i juli viste, at kun 31% af amerikanske investeringsprofessionelle støttede CBDC’er, i modsætning til 70% af dem i Kina. 50% af kritikerne sagde, at deres største bekymring var privatliv, mens yderligere 40% mente, at teknologien simpelthen manglede et brugstilfælde.

Bliv opdateret om Cardano News

Udforsk omfattende Dogecoin News lige her

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button