AltcoinsCardanoDogecoin

Basel Committee for Banking Supervision (BCBS) foreslår strammere regler for stablecoins

I en nylig konsultativ papir foreslog Basel-komitéen for banktilsyn 11 regler til at vejlede bankernes udsættelse for kryptoaktiver, der fremhæver områder som kreditforfald, likviditet og aktivereserver. Komiteen søger ændringer i kravene til, hvordan banker kan inkludere stabile mønter, de er eksponeret for, og fremme tekniske ændringer til standarden for at forstå kryptoaktiver.

De foreslåede ændringer til retningslinjerne for stillemønter omfattede test af indløsningsrisiko og yderligere sikkerhedsforanstaltninger i perioder med ekstremt pres. Der blev også lagt særlig vægt på modenheden af reserveaktiver, fordi kortsigtede aktiver bærer mindre risiko end længerevarende modparter i tilfælde af kriser, der kræver en masseudtagning af aktiver af brugerne. For at opretholde kortere modenhedsrater skal banker vedtage en modenhedsbegrænsning for individuelle reserveaktiver og en gennemsnitlig begrænsning for en pulje af aktiver.

Der blev også krav om investering i høj kvalitet af reserveaktiver som f.eks. centralbankens reserve, hvor stillemøntudstederen er berettiget, og markedsførbare værdipapirer fra centralbanker med høj kvalitet.

Desuden understregede reguleringsudvalget, at stillemøntsudstederne bør bevæge sig mod aktiver med lavere volatilitet for at forhindre fremtidigt tab af aktiver og sikre prisstabilitet. Andre krav omfattede aktive og betydelige markeder, så reserveaktiver skulle handles på større markeder med tilstrækkelig likviditet. Endelig var der krav om oplysningskrav for myndighederne til at vurdere risikofaktorer og foretage en ordentlig analyse, som blev presset af flere regionale reguleringsorganer.

Disse ændringer vil blive sendt til konsultation, og alle interessenter forventes at kommentere forslagene inden den 28. marts 2024 gennem webstedet, og alle input vil blive offentliggjort, medmindre de er markeret som fortrolige.

Bliv opdateret om Cardano News

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button