AltcoinsCardanoDogecoin

Cristiano Ronaldo står over for retssag for at promovere kryptovaluta-børsen Binance

Soccerstjerne Cristiano Ronaldo står over for et foreslået massesøgsmål for at fremme krypto-udvekslingen Binance.

Lawsuitten, der blev indgivet den 27. november i en distriktsret i Florida, hævder, at Ronaldo spillede en rolle i salget af ikke-registrerede værdipapirer i samarbejde med Binance.

I midten af 2022 indgik Binance et flerårigt partnerskab med Ronaldo for at promovere en række af hans egne nonfungible tokens (NFT’er), hvoraf flere af fodboldstjernens kollektioner var knyttet til Binance.

Klagen hævder, at brugere, der købte Ronaldos NFT’er, var mere tilbøjelige til at engagere sig med Binance til andre formål, såsom investering i det, som sagsøgerne hævder er ikke-registrerede værdipapirer, herunder Binance’s BNB-token og dets krypto-udbytteprogrammer.

Ifølge søgsmålet bidrog Ronaldos anbefaling af Binance og hans massive følgende på 850 millioner sociale mediebrugere betydeligt til børsens popularitet.

“Sagsøgte er af den opfattelse, at Ronaldos promovering opfordrede eller hjalp Binance med at opfordre til investering i ikke-registrerede værdipapirer ved at opfordre hans millioner af følgere, fans og supportere til at investere på Binance-platformen.”

Sagsøgerne hævder, at Ronaldos NFT-salg var ekstremt succesfulde med at promovere Binance, hvilket resulterede i en 500% stigning i søgninger efter børsen i ugen efter det første salg.

Lawsuitten hævder, at Ronaldo burde have været opmærksom på Binance’s salg af ikke-registrerede krypto-værdipapirer, givet hans investeringserfaring og betydelige ressourcer, der kunne have været brugt til at søge ekstern rådgivning.

Den refererer også til retningslinjer fra den amerikanske Securities and Exchange Commission (SEC), der advarer berømtheder om nødvendigheden af at offentliggøre betaling modtaget for at promovere kryptokurver – en pligt, som søgsmålet hævder, at Ronaldo undlod at opfylde.

Det foreslåede massesøgsmål er anlagt af Michael Sizemore, Mikey Vongdara og Gordon Lewis, der søger skadeserstatning og midler til at dække juridiske omkostninger.

Top  Bitcoin-Kurs stürzt ab: Verstopftes Blockchain-Netzwerk führt zu Verlusten von 166 Millionen Dollar

Binance står over for retslige skridt på trods af DOJ-forlig

Binance og dets grundlægger Changpeng “CZ” Zhao står over for retlige udfordringer på trods af et forlig med DOJ.

De erkendte for nylig deres skyld og accepterede at betale et forlig på 4,3 milliarder dollars til den amerikanske regering for overtrædelse af anti-hvidvaskningslove og for at drive en ikke-registreret pengeoverføringsvirksomhed.

Zhao er trådt tilbage som administrerende direktør og kan stå over for op til 18 måneders fængsel.

Binance har også forpligtet sig til op til fem års overvågning af overholdelse af Justitsministeriet og Finansministeriet.

Imidlertid, som rapporteret, undersøger Securities and Exchange Commission (SEC) stadig børsen.

Agenturet søger beviser vedrørende Binance.US’s påståede bagdørskontrol over kundeaktiver, der minder om en struktur, der ligner FTX.

I juni indledte SEC retlige skridt mod Binance og dets amerikanske modstykke, Binance.US, idet de hævdede deres involvering i salg af ikke-registrerede værdipapirer.

Bliv opdateret om Cardano News

Udforsk omfattende Dogecoin News lige her

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button