AltcoinsCardanoDogecoin

Den Europæiske Banktilsynsmyndighed (EBA) udvider sine retningslinjer til også at omfatte kryptovalutaer

Artiklen kan formats til Markdown-syntaks og struktureres som følger:

EBA’s Udvidelse af Reguleringen til at Inkludere Kryptovaluta

Europe’s førende bankinstitution, European Banking Authority (EBA), har udvidet sin regulering for at dække kryptovalutasfæren.

I en blogpost fra den 16. januar meddelte den EU-baserede banktilsyn nye retningslinjer med fokus på risikofaktorer for hvidvaskning af penge og finansiering af terroraktiviteter inden for kryptorummet.

Udvidede Retningslinjer

Ifølge de nye retningslinjer bliver udbydere af kryptotjenester pålagt at overholde de eksisterende finansielle reguleringsstandarder, herunder implementering af kendskabsprocedure (KYC) foranstaltninger. Dette er rettet mod at bekæmpe hvidvaskning af penge og finansiering af terroraktiviteter i den voksende kryptoindustri.

EBA udtalte, at formålet med denne bevægelse er at “harmonisere” eksisterende tilgange for at sikre, at tjenesteudbydere inden for kryptorummet ikke bliver foretrukne kanaler for ulovlige aktiviteter på grund af deres tætte tilknytning til traditionelle modparter.

Integration af Legacy Finansielle Institutioner

EBA bemærkede også, at alle legacy-finansielle virksomheder og kreditfaciliteter, der engagerer sig med udbydere af digitale aktiver eller kunder, der er udsat for virtuelle aktiver, også vil falde inden for rammerne af de nye retningslinjer. Det er ifølge banktilsynet på grund af afhængigheden mellem begge økosystemer.

Implementering og Aktivering af Retningslinjer

Alle udbydere af kryptotjenester inden for den europæiske blok har fået en to-måneders periode til at underrette premierbanktilsynet om deres overholdelse af retningslinjerne. Imidlertid vil håndhævelsen af disse retningslinjer træde i kraft den 30. december 2024, når de er blevet oversat til alle officielle europæiske sprog.

Top  Bitcoin Mining Difficulty falder til det laveste niveau siden marts - Hvordan påvirker det branchen?

Før denne udvikling havde EBA offentliggjort retningslinjer for AML/CFT-supervisorer af udbydere af digitale aktiver, hvor de beskrev de indbyggede risici forbundet med deres aktiviteter.

Konklusion

Mens den amerikanske regering har været tilbageholdende med at etablere klare reguleringer for brugen af digitale aktiver inden for sine grænser, har den europæiske blok ikke undgået sit ansvar. Den har gennemført et banebrydende lovgivning om Markets in Crypto Assets (MiCA) sidste år og fortsætter med at udvide sin regulatoriske ramme med det formål at udrydde alle former for ulovlige finansielle praksisser og bringe fornuftighed til kryptorummet.

Bliv opdateret om Cardano News

Udforsk omfattende Dogecoin News lige her

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button