AltcoinsCardanoDogecoin

ECB Reassures Financial Institutions: Digital Euro Is Not Meant for Investment, but for Payments

Den Europæiske Centralbank (ECB) har reageret på bekymringer fra finansielle institutioner vedrørende centralbankens digitale valutas (CBDC) rolle. ECB’s rapport understregede, at “et digitalt euro vil blive designet som et betalingsmiddel og ikke til investering”. Dette blev præciseret af tre medlemmer af ECB Executive Board, Piero Cipollone, Ulrich Bindseil og Jürgen Schaaf, som afviste bankenes frygt for at blive udelukket. Rapporten understregede, at et digitalt euro ikke er designet til at erstatte banker.

En tweet fra ECB-kollegaen Georgina fremhævede, at en digital euro kunne styrke europæiske betalingsserviceudbydere og banker. Hun sagde, at betalingsserviceudbydere ville distribuere en digital euro og være det primære kontaktpunkt.

Hun understregede også, at der ville være fair kompensationsmodeller for udbydere, der distribuerer en digital euro. Der vil også være digitale euro-grænser for at beskytte den finansielle stabilitet.

Endvidere bemærkede centralbanken, at nye forstyrrende betalingsmetoder som stablecoins og e-pengeinstitutter muligvis udgør en større risiko for bankfinansiering end en digital euro.

Executive Board-medlemmerne afslørede også, at ECB fremskynder sit arbejde med at udvikle en digital euro. “Det vil fortsætte med at raffinere designvalg, tackle potentielle risici og optimere fordele.”

Derudover tager ECB “alvorligt” bankernes bekymringer vedrørende finansiering ved at foreslå holding-grænser, adgangsbegrænsninger, ingen vederlag og omvendt vandfald.

Samlet set sagde Georgina, at en digital euro ville gøre EU-betalingssystemet mere konkurrencedygtigt og innovativt.

Bliv opdateret om Cardano News

Udforsk omfattende Dogecoin News lige her

Top  DOJ's Leading Role in Shaping Cryptocurrency Industry Boundaries

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button