AltcoinsCardanoDogecoin

Ex-Terraform Labs CFO Chang-joon udleveret til Sydkorea: Hvad er der egentlig sket?

Han Chang-joon, den tidligere finansdirektør for Terraform Labs, er blevet udleveret til Sydkorea af montenegrinske politi efter afsoningen af sin fængselsstraf.

En officiel udmelding fra politiets administration i landet den 5. februar siger, at Chang-joon er blevet udleveret til Sydkorea med henvisning til en beslutning truffet af Justitsministeriet.

Chang-joon blev sammen med Terraforms medstifter Do Kwon anholdt i Podgorica lufthavn den 23. marts 2023. Anholdelsen skete efter en global menneskejagt, og Interpol udstedte en rød efterlysning, hvilket fik de lokale myndigheder til at intensivere indsatsen.

Både Chang-joon og Do Kwon blev idømt fire måneders fængsel for dokumentforfalskning, men den tid, de tilbragte i varetægt, blev inkluderet i straffen.

Retten beslaglagde også ID-kort, to costaricanske pas og to belgiske pas tilhørende duoen. Derefter gik rygter om, at begge mænd ville forblive i udleveringsfængsel, indtil den sydkoreanske anmodning blev gennemgået.

Montenegrinsk politi oplyste, at Chang-joon blev overgivet til politi- og retsmyndighederne i Sydkorea af den særlige politienhed og NCB Interpol Podgorica.

Do Kwons sag stadig uafgjort
Sydkoreanske myndigheder vil nu indlede straffesager for flere overtrædelser i forbindelse med anklager om bedrageri i forbindelse med sammenbruddet af Terraform-netværket i 2022.

Både USA og Sydkorea har anmodet om, at Do Kwon og andre påståede medskyldige bliver udleveret til straffesager om begivenheder op til maj 2022.

Mens denne udvikling kun dækker Chang-joon, er Do Kwons skæbne stadig uafklaret, efter at han appellerede en januar-afgørelse om hans udlevering til USA eller Sydkorea.

Terraforms stablecoin rystede kryptovalutaer
I 2022 oplevede Terra’s algorithmiske stablecoin-kollaps omkring 60 mia. dollars forsvinde fra markedet, hvilket udløste vidtrækkende kontroverser blandt kryptorummerne og øget regulatorisk pres.

Top  Standard Chartered Bank hæver Bitcoin-prognose til 150.000 USD: Analyse baseret på ETF-strømme, historisk guldpræstation og institutionel interesse.

Sydkoreanske myndigheder udstedte en arrestordre mod den tidligere direktør og andre medskyldige i september, men de anklagede var ikke til at finde.

Interpol udstedte efterfølgende en rød efterlysning for hans anholdelse, efter at han hævdede, at han ikke var på flugt. Terra’s var en af de store nedbrud, der blev set i 2022.

I november begærede digital aktieudveksling, FTX konkurs, og en lang række investorer tabte milliarder, hvilket åbnede op for kriminelle undersøgelser af handlingerne fra Sam Bankman-Fried og andre virksomhedsledere.

Bliv opdateret om Cardano News

Udforsk omfattende Dogecoin News lige her

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button