AltcoinsCardanoDogecoin

Familier til ofre for Hamas-angreb sagsøger Binance for påstået rolle i terrorfinansiering

Families of ofre for Hamas-angrebet sagsøger Binance over påstået rolle i finansiering af terror

Sidst opdateret: 1. februar 2024 kl. 12.33 EST | 2 min. læsning

Familierne til ofrene for Hamas-angrebet den 7. oktober har indgivet et søgsmål mod kryptobyret Binance over dets påståede rolle i at lette overførslen af midler, der blev brugt af terrorgrupper.

Indgivelsen i US District Court of the Southern District of New York viser, at mindst 30 amerikanske statsborgere blev dræbt ud af 1.200 ofre, og mindst 10 blev taget som gidsler efter angrebet. De hævdede, at Binance ydede betydelig bistand til Hamas, Iran og Syrien som følge af, at deres platform blev brugt af grupperne som et finansieringsredskab, sammen med problemer forbundet med at skjule oplysninger for regulerende myndigheder.

Plaintiffs trak rettens opmærksomhed mod forliget mellem Binance og Justitsministeriet over sidstnævntes overtrædelse af reguleringspraksis i landet, hvilket førte til afgang af dets tidligere administrerende direktør Changpeng Zhao.

Yderligere hævdede de, at Binances fiasko med at implementere ordentlige Know Your Customer (KYC) og Anti-Money Laundering (AML) politikker tiltrak dårlige aktører til platformen. I gengæld betød dette, at børsen kunne lette transaktioner for terrorgrupper.

Sagsøgerne sagsøger samlet Binance, Iran og Syrien og kræver erstatning under United States Anti-Terrorism Act og den udenlandske statslige immunitetslov (FSIA) for deres bidrag til angrebet den 7. oktober.

Myndighederne undersøger kryptoenes rolle i terrorangreb

Hamas-angrebet den 7. oktober åbnede op for flere spørgsmål om kryptokurver og global finansiering, efter offentliggørelsen af flere rapporter om, at dårlige aktører vendte sig til blockchain for at gennemføre transaktioner.

På trods af Chainalysis’ afsløring af, at tallene hævdede var overdrevne, har lovgivere og myndigheder presset på for at begrænse denne tendens, og nogle har foreslået modeller, der ligner dem, der anvendes inden for traditionel finans.

Top  Farmington State Bank Under Investigation by Federal Reserve Board for Undisclosed Digital Asset Activities

Efter angrebet fros israelske myndigheder over 100 konti forbundet med Hamas, mens mere regulerende pres øger sig i sektoren.

Amerikanske lovgivere har også introduceret et lovforslag mod finansiering af anti-krypto terror, der skal forhindre gentagelse af tidligere begivenheder. Forslaget begrænser konti, der er knyttet til terrorgrupper, og pålægger strenge foranstaltninger på alle involverede parter.

I en rapport offentliggjort af US Government Accountability Office (GAO) blev digitale aktiver flaget for at blive brugt til at undgå regeringssanktioner, en påstand, som sen. Elizabeth Warren understregede og erklærede, at kryptoindustrien skal vedtage strammere regler.

Bliv opdateret om Cardano News

Udforsk omfattende Dogecoin News lige her

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button