AltcoinsCardanoDogecoin

Fed forventes at nedskære renterne med 100 basispoint i 2024 i takt med at inflationen falder.

The U.S. Federal Reserve forventes at indtage en dovish pengepolitisk holdning i 2024, ifølge prognoser offentliggjort af Deutsche Bank mandag. Analytikere forudsiger, at Fed vil sænke renten med mindst 100 basispoint fra de nuværende niveauer på omkring 5,25-5,50%.

Lettelse i politikken, da inflationsraten falder

ING forventer, at Fed vil lette politikken næste år, da økonomisk vækst og inflationsniveauer aftager. Den amerikanske centralbank hævede aggressivt renteniveauet det seneste år for at bekæmpe de stigende forbrugerpriser. Med forventet moderat inflation vil Fed have mulighed for at sænke renten og støtte økonomien.

Den akkommoderende holdning ville svække dollaren, hvilket ville give en medvind for risikoaktiver som aktier og kryptovalutaer. Dollaren plejer at falde, når Fed indtager en dovish holdning, hvilket incentiviserer investorer til at flytte deres penge til højrenteaktiver.

Fed forventes at levere de største rentenedskæringer i 2024. Tradere spår en nedgang på mindst 100 basispoint fra årets højdepunkter, ifølge Deutsche Bank Research. Andre centralbanker som Bank of England og Den Europæiske Centralbank forventes også at sænke renten, dog mindre aggressivt end Fed.

Den forventede lempelse kommer efter, at Fed hævede sin referencerente fra næsten nul i marts 2022 til det nuværende niveau på over 5,25% til 5,5%.

Feds pengepolitiske pivot for at understøtte vækst

Økonomer forventer bredt, at inflationen vil fortsætte med at falde, mens forsyningskædepresset afhjælpes, og efterspørgslen modereres. Lavere inflation vil gøre det muligt for Fed at skifte fokus fra prisstabilitet til at understøtte økonomisk vækst og beskæftigelse.

Mens det mest sandsynlige scenarie indebærer rentenedskæringer og en svagere dollar, er der stadig risici til stede. En eventuel genacceleration af inflationen vil tvinge Fed til at genoverveje en lempelse af politikken. Analytikere peger også på potentielle chok som højere oliepriser, langsommere kinesisk vækst eller stærkere amerikanske økonomiske data som trusler mod forventningerne om en svagere dollar.

Top  Nyt Kryptohandelstilbud: Smartbroker+ udvider med kryptohandel

Indtil videre prissætter tradere en dovish ændring fra den amerikanske centralbank i 2024. Som den mest indflydelsesrige centralbank globalt set, sætter Feds pengepolitiske holdning ofte tonen for risikoappetit og aktivpriser på verdensplan. Den forventede lempelsescyklus skaber en konstruktiv baggrund for aktier og kryptovalutaer næste år.

Bliv opdateret om Cardano News

Udforsk omfattende Dogecoin News lige her

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button