Altcoins

IOTA Web3 ID Solution: Innovativ Token-Lösung Testet in European Blockchain Sandbox

Die IOTA Web3 ID-Løsning optaget i European Blockchain Sandbox

IOTA Foundation har meddelt, at European Blockchain Sandbox har valgt deres innovative Web3 Identification Solution. Denne teknologi præsenterer en innovativ token-løsning, der giver brugerne mulighed for sikkert og bekvemt at opfylde forskellige krav til “Know-Your-Customer” (KYC) fra både centrale og decentrale applikationer (dApps).

Platformen er resultatet af samarbejdet mellem IOTA, HAVN, walt.id og Bloom Wallet. Den transformerer brugernes login-oplysninger til Soulbound Tokens, som de kan bruge til at verificere deres identitet, præstationer eller personlighed i verifikationsprotokoller.

Optagelsen af dette projekt i European Blockchain Sandbox muliggør testning og validering af IOTA-teknologien i en kontrolleret og reguleret miljø. Projektet er en af de få udvalgte til at deltage i denne årlige sandbox, der kun optager op til 20 projekter.

Funktioner af IOTA Web3 ID-Løsning

IOTA’s Web3 ID-løsning har til formål at omgå kompleksitet, høje omkostninger og problemer med databeskyttelse, der ofte er forbundet med traditionelle KYC-processer. Token-modellen giver brugerne adgang til et genanvendeligt KYC-system, hvor de også har kontrol over deres data.

Brugerne kan beskytte deres data mod nysgerrige øjne i netværket ved at holde dem uden for kæden ved hjælp af Tokens.

Sådan fungerer det

IOTA’s Web3 ID-løsning har et komplekst design med flere lag for at sikre høj dataintegritet og databeskyttelse i systemet. Samtidig er brugerens adgang og brug af systemet blevet forenklet.

Brugeren skal først identificere sig eksternt gennem IDnow. Verifikationsplatformen sikrer, at alle oplysninger, som brugeren giver, overholder standarderne for bekæmpelse af hvidvaskning af penge og finansiering af terrorisme (AML/CFT).

Top  Orakelangreb koster Levana $1.14 million: Hvad er konsekvenserne?

Derefter starter walt.id processen med tokenisering af de login-oplysninger, som IDnow har autentificeret. Dataene ekstraheres og omdannes til et soulbound Non Fungible Token (NFT).

Endelig kan brugeren overføre tokenen til en kompatibel wallet, såsom Bloom omnichain Wallet.

Brug af systemet

Brugere kan bruge tokenen enten i menneskestyrede eller automatiserede verifikationsprocesser. Tokenen fungerer som bevis på brugerens legitimationsoplysninger uden at afsløre personlige data.

Den eneste undtagelse fra denne strenge databeskyttelse er, hvis en autoriseret instans, såsom retshåndhævelsesmyndigheder, har retlige beføjelser til at få adgang til de oplysninger, der er gemt i tokenen. Brugeren kan også anmode om tilbagekaldelse af tokenen, hvis der er behov for ugyldiggørelse, f.eks. at blive fjernet fra en statslig overvågningsliste.

Alternativt kan udbyderne konvertere deres data til et W3C Verifiable Credential Format, der giver personer mulighed for at dele deres data på en tilladelsesfri måde uden for kæden.

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button