AltcoinsCardanoDogecoin

IRS Får Begrænset Adgang til Kraken Brugerdata

Kraken vil efter en retslig kamp over kryptovalutaskat give brugerdata til IRS. Den amerikanske kryptobørs Kraken vil give begrænsede oplysninger til skatteværdien IRS i næste måned efter en retskendelse modtaget i juni. Dataene omhandler specifikke Kraken-brugere, der har udført transaktioner over $20.000 mellem 2016 og 2020.

Retssagen mellem Kraken og IRS begyndte i maj 2021, da en føderal domstol gav skatteværdien tilladelse til at indgive en John Doe-summons til Kraken. Målet var at identificere potentielle skattesvindlere blandt børsens brugere. Kraken protesterede oprindeligt mod den brede anmodning.

Efter flere retsrunder overbeviste Kraken retten om at væsentligt begrænse det omfang af information, som børsen skal give og antallet af berørte brugere.

Ifølge retskendelsen fra juni skal Kraken give navne, fødselsdatoer, skatteyder-id’er, adresser, telefonnumre, e-mailadresser og transaktionshistorik for brugere med over $20.000 i transaktioner i et enkelt år fra 2016 til 2020.

Den oprindelige anmodning fra IRS omfattede mere omfattende brugerdata, herunder IP-adresser, beskæftigelsesoplysninger, formuekilder, nettoværdi og bankoplysninger. Retten nægtede IRS adgang til disse oplysninger.

Antallet af berørte Kraken-brugere blev reduceret til 42.017, ned fra de oprindelige 59.331 som IRS ønskede oplysninger om. Kraken meddelte de berørte brugere via e-mail i denne uge, at man forventer at dele de omfattede data med IRS i begyndelsen af november.

Denne udvikling er det seneste eksempel på spændinger mellem kryptobørser og regeringernes skattemyndigheder. I 2018 delte Coinbase oplysninger om cirka 13.000 brugere med IRS efter at have modtaget en lignende summons.

IRS har også rettet henvendelse til andre store kryptofirmaer som Circle og Poloniex med John Doe-summons for at afsløre potentielle skattesvindlere blandt deres brugergrupper.

Top  Jack Dorsey's Block sælger de første 3 nanometer minedrifts ASICs til Core Scientific

Nogle branchefolk hævder, at disse indkaldelser underminerer brugernes privatliv og er en overgreb på følsomme personlige økonomioplysninger. Andre mener, at skatteværdien har ret til at anmode om transaktionsoplysninger i forbindelse med skatteoverholdelse.

Beskatning af kryptovaluta er en kompleks sag på grund af manglen på klare retningslinjer fra IRS om, hvordan forskellige former for kryptoaktivitet skal rapporteres. Indtil videre ligger ansvaret hos brugerne for at spore og dokumentere deres transaktioner korrekt.

Den seneste retskendelse om Kraken bør ses som en påmindelse til amerikanske kryptohandlere om at sikre, at skatteforpligtelserne opfyldes. Manglende rapportering af indkomst og kapitalgevinster fra kryptoinvestering kan potentielt udløse IRS-auditeringer, strafafgifter og rentebetalinger.

Det anbefales at konsultere en kvalificeret specialist i kryptoskatter, hvis man er i tvivl om, hvordan man håndterer skatterapporteringen. Softwareværktøjer til at generere transaktionsrapporter kan også hjælpe handlende med at indsamle nødvendige data.

Det er afgørende at opretholde nøjagtige optegnelser. IRS behandler digitale aktiver som ejendom, hvilket betyder, at der opkræves kapitalgevinstskatter. Udveksling af en mønt til en anden betragtes som en skattepligtig begivenhed. Mens den regulatoriske situation skaber udfordringer, bør kryptobrugere gøre en god tro effort for at overholde skattereglerne for at undgå problemer.

Kraken-sagen illustrerer, hvordan børser står over for pres for at levere brugerdata. Når kryptoejendommen vokser, vil regeringernes overvågning af beskatning sandsynligvis øges. Brugere bør forberede sig nu for at undgå problemer senere.

Bliv opdateret om Cardano News

Udforsk omfattende Dogecoin News lige her

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button