AltcoinsCardanoDogecoin

Israel planlægger lancering af digital shekel: Alt hvad du behøver at vide

Israel centralbank afslørede planer den 11. marts for at lancere en rentebærende centralbankdigital valuta (CBDC), kaldet den “digitale shekel”.

I en nylig dokument præsenterede Bank of Israel (BoI) sit forslag til den ‘digitale shekel’, hvor der blev fremhævet nøglefunktioner såsom wallet-udbud og bankbetalingsydelser.

Israelsk for den ‘digitale israelske shekel’

CBDC’s tolagsmodel vil muliggøre døgnbetalinger, offline brug, hurtige betalinger og understøttelse af multipayment med balancegrænser på plads.

Trods igangværende debatter og usikkerheder inden for banken har BoI sat en deadline for december 2024 for offentliggørelse af et design-dokument.

Privatlivsproblemer er også blevet adresseret, idet BoI forsikrer, at brugeres transaktionsbalancer og personlige oplysninger ikke vil blive kompromitteret. Centralbanken vil specificere de nødvendige data til effektiv drift, overvågning og kontrol.

I øjeblikket betaler israelske kommercielle banker 4,86% i renter på kunders fiat-shekelbesparelser og indskud.

Under planerne for den digitale shekel er kommercielle banker fritaget for renter, hvis de tilføjer CBDC til deres likvide reserver på kort sigt. Dette skridt sigter mod at fremme adoptionen af den digitale shekel.

BoI har overvejet en digital shekel siden 2021, selvom pilotprøver endnu ikke er påbegyndt.

Sidste år troede BoI, at en stigning i brugen af stablecoins endelig ville indføre den digitale shekel. Imidlertid blev det dengang observeret, at nationen skulle vise tegn på at adoptere stablecoins som en vigtig betalingsmetode.

Forslag om den israelske digitale shekel

Ifølge dokumentet fra Centralbanken er der to hovedforskelle detaljeret mellem den foreslåede digitale shekel og eksisterende CBDC’er. CBDC er interesseret i at adskille bankernes ansvar fra leveringen af ​​wallets og betalingstjenester.

Top  Arthur Hayes bliver en del af Rituals prestigefyldte rådgivende bestyrelse

Brugere kan generere en CBDC-wallet ved hjælp af deres eksisterende bank eller betalingsudbyder, der tilbyder flere design af detail-CBDC. Udbyderen er ansvarlig for straks at sende betalingsinstruktioner til fonden og tømme CBDC-walleten.

Under BoI’s foreslåede system er det muligt at oprette en CBDC-wallet med en betalingsudbyder ved hjælp af åbne banking-API’er. Desuden kan brugerne linke adskillige tredjepartsbanker til finansiering eller afvikling.

En anden karakteristisk aspekt af den foreslåede digitale shekel er en central database, der indeholder oplysninger om kontosaldoer under pseudonymer.

BoI er også eftertrykkelig om at opretholde kontrol, da apex-banken annoncerede planer for den ‘digitale israelske shekel’. Centralbanken kunne identificere virksomhedsbalancer, selvom den ikke ville have adgang til personlige brugeroplysninger.

Det forventes, at kun brugernes tilknyttede betalingstjenesteudbydere kan se de krypterede personlige data, der opbevares i den centrale database.

Bliv opdateret om Cardano News

Udforsk omfattende Dogecoin News lige her

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button