AltcoinsCardanoRipple

Krypto-Netzwerke positionieren sich für die Ära von ISO 20022: Was bedeutet das für die Zukunft des internationalen Zahlungsverkehrs?

Eraen for ISO 20022: Krypto-token tager over

Efter fem årtier med SWIFT som det dominerende finansielle beskedeprotokol, vil ISO 20022 snart tage over. Med kryptovalutaer, der nu har etableret sig som vigtige aktører inden for betalings- og pengeoverførselsbranchen, arbejder flere kryptonetværk på at blive ISO 20022-kompatible. Hedera, Cardano, Ripple og Stellar er blandt dem, der allerede har opnået denne bedrift.

Teknologisk revolution i finanssektoren

Mens stort set alle andre sektorer er blevet revolutioneret af ny teknologi, synes finanssektoren at have været uberørt af teknologisk fremskridt, da bankerne stadig tager dage om at overføre penge, og de fleste tjenester stadig koster en formue. Teknologien begynder dog langsomt at trænge igennem, og ISO 20022 er en af de vigtigste nyheder.

Nye standarder forbedrer effektiviteten

Det nye beskedeprotokol vil forbedre kommunikationen mellem finansielle institutioner og gøre overførsler mere tilgængelige, hurtigere og billigere. Derudover vil det fremme interoperabiliteten mellem aktører i forskellige regioner eller baseret på forskellige teknologiplatforme.

Ud over effektiviteten vil den nye standard også være afgørende for bekæmpelse af ny digital kriminalitet i en æra med kunstig intelligens og kvantecomputing. Brugerne vil også kunne opdage svig, sikre overholdelse af regler og samtidig effektivt administrere likviditet.

Kryptoprojekter i overgangen til ISO 20022

Fristen for implementering af ISO 20022 er 2025, og dusinvis af kryptovalutaer forbereder sig på overgangen. De nuværende ISO 20022-kompatible kryptovalutaer inkluderer Stellar, Cardano, Ripple, Quant, Verge, Algorand, Hedera, IOTA og XDC.

For udbydere af virtuelle aktiver, der stræber efter ISO 20022-kompatibilitet, inkluderer tjeklisten at sikre overholdelse af lokale og regionale forskrifter, herunder tilstrækkelige AML- og KYC-kontroller. Derudover skal de overholde datasikkerhedsforanstaltninger og en veldokumenteret governance- og supportstruktur.

Top  Gensler forventes at blive afhørt om tiltag mod børser

VASP’er skal også informere deres kunder om virkningerne af overgangen fra SWIFT til ISO 20022 og stille tilstrækkelige ressourcer til rådighed til uddannelse af deres personale i forhold til de nye ISO-standarder.

I sidste ende forlader kryptovalutaer, der bliver ISO 20022-kompatible, et af deres grundprincipper: decentraliseringsprincippet. Kryptopurister ønsker at holde fast ved dette princip, men med ISO 20022 er det klart, at de kryptoprojekter, der følger standarden, er trådt ind i det traditionelle globale finanssystem.

Det vil vise sig, om det er en fordel eller ulempe, og for hvem det er sådan.

Bliv opdateret om Cardano News

Opdag de seneste Ripple News og opdateringer

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button