AltcoinsCardanoDogecoin

Ledende chef fra National Payments Corporation of India er optimistisk omkring centralbankens nye digitale valutainitiativer – vil det udløse den næste bølge af fintech?

National Payments Corporation of India (NPCI) Nedbryder Reserven Bank of India’s (RBI) CBDC-planer

Dilip Asbe, administrerende direktør for National Payments Corporation of India (NPCI), er optimistisk med hensyn til centralbankens nye digitale valutainitiativer. Under en panelevent i Mumbai Tech Week udtrykte han sin støtte til en digital rupee-initiativ. Han mener, at Reserve Bank of Indias nye planer om en centralbank digital valuta (CBDC) kan drive den næste bølge af fintech.

I den seneste pengepolitikmøde annoncerede RBI-guvernøren programmérbar valuta, offline-funktionalitet og en række nye initiativer vedrørende CBDC, ifølge en rapport fra ET. Anstrengelserne på CBDC’en vil ifølge Asbe drive den næste bølge.

Indiens centralbank annoncerede den 8. februar, at den vil gøre sin digitale valuta programmérbar for at sikre, at den kan udveksles, når borgerne er offline. Derudover påpegede Asbe, at tokeniseringsimplementering og levering mod betaling også kan udløse en vedtagelse af CBDC i landet.

Reserve Bank of India’s tilgang til CBDC
I sin pengepolitik erklærede RBI at fremlægge yderligere funktionaliteter for programmerbarhed og offline-kapacitet i CBDC-detailbetalinger. Ifølge banken vil programmérbarhed lette transaktioner til specifikke/formål, mens offline-funktionaliteten vil muliggøre disse transaktioner i områder med dårlig eller begrænset internetdækning. RBI’s guvernør, Shaktikanta Das, sagde, at virksomheder også vil have fordele af denne evne til at programmere udpegede udgifter.

Den indiske centralbanks e-rupee planer om en infrastruktur til anerkendelse af digitale betalingstransaktioner. RBI har allerede testet yderligere faktorautentificering, herunder modtagelse af engangskoder via SMS. I september samarbejdede RBI med nogle af de fremtrædende finansielle institutioner for at introducere innovative funktioner på den digitale rupee. Formålet var at gøre CBDC populær for at øge detail-CBDC-transaktioner i Indien. Nogle af funktionerne inkluderer offline CBDC-transaktioner og tilknytning af CBDC til Indiens bredt anvendte Unified Payments Interface (UPI).

Top  Bitcoin & Co. falder omkring middagstid: Se de seneste udviklinger.

Ifølge tidligere rapporter har Indiens største offentlige bank, State Bank of India, allerede integreret digital rupee med UPI. Som et parallelt tiltag indledte RBI også et pilotprogram med wholesale CBDC når det kommer til interbanklån involverende ni store udlånsbanker. Banken undersøger også teknologiske løsninger for privatlivsproblemer og tager en forsigtig tilgang til CBDC’er. Ifølge en intern kilde, der er fortrolig med sagen, er lovgivning om privatliv undervejs for at gøre CBDC til et sikkert produkt for landet.

Bliv opdateret om Cardano News

Udforsk omfattende Dogecoin News lige her

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button