AltcoinsCardanoDogecoin

Mastercard Ekspert Udtrykker Skepsis om Central Bank Digital Currencies (CBDC)

Mastercard’s ekspert, Ashok Venkateswaran, har udtrykt skepsis om den aktuelle levedygtighed af et bredt udbredt centralbankdigitalt valuta (CBDC) ved at hævde, at den brede vedtagelse af CBDC kunne være “vanskelig,” ifølge CNBC.

Venkateswaran, Mastercards blockchain- og digitale aktiver-ansvarlige for Asien-Stillehavsområdet, drøftede kompleksiteten omkring implementeringen af CBDC’er under Singapore FinTech Festival. Han påpegede, at for at CBDC skal lykkes, skal de være lige så tilgængelige og brugbare som traditionelle kontanter.

“Det svære ved det er vedtagelsen. Så hvis du har CBDC’er i din tegnebog, skal du have mulighed for at bruge dem hvor som helst du vil – meget ligesom kontanter i dag,” sagde Venkateswaran.

Imidlertid ville implementering af CBDC’er kræve betydelig infrastrukturudvikling, en proces, der ville kræve betydelig tid og investering.

“At bygge infrastruktur for at muliggøre det, kræver meget tid og indsats fra landets side for at gøre det. Men mange centralbanker er blevet meget innovative, fordi de arbejder meget tæt sammen med private virksomheder som vores for at skabe det økosystem,” sagde Venkateswaran.

Global CBDC Reality: Progress and Challenges

Selvom Den Internationale Valutafond-direktør, Kristalina Georgieva, udtalte, at CBDC’er er “et sikkert og omkostningseffektivt alternativ” til kontanter og kan “erstatte kontanter, som er dyre at distribuere i øeøkonomier,” er den samlede implementeringsrate relativt lav.

Ifølge Atlantic Council udforsker 130 lande, der repræsenterer 98 % af verdensøkonomien, centralbankdigitale valutaer. Dog har kun 11 af dem fuldt implementeret en digital valuta. Og selv hvis en CBDC blev introduceret, ville forbrugerne stadig være “så vant til at bruge dagens type penge,” at “der ikke er tilstrækkelig begrundelse for at have en CBDC,” hævdede Venkateswaran.

Top  Højepeformance shitcoins: Dee Jay ($DEE), KingdomGame ($KINGDOM) og Loong ($LOONG) oplever store prisstigninger ifølge DEXTools

Den 7. november annoncerede Mastercard, at de har gennemført Hong Kong Monetary Authority’s (HKMA) e-HKD Pilotprogram, der viser deres evne til at drive eller hjælpe med at lancere digitale valutaer som f.eks. e-HKD.

Bliv opdateret om Cardano News

Udforsk omfattende Dogecoin News lige her

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button