AltcoinsCardanoDogecoin

Putin har underskrevet ny lov om digital rubel: Hvad betyder det for Rusland?

Ruslands Præsident, Vladimir Putin, har underskrevet en ny lov, der vil integrere den digitale rubel i nationens skattelovgivning. Loven tillader, at termer som “digital rubel” og “digital rubel wallet” tilføjes til koden. Derudover tillader loven fogeder og andre domstolsudpegede personer at “indkræve” CBDC-fonde fra tegnebøger, “hvis skatteyderne ikke har nok [fiat] på deres bankkonti.”

Loven giver ligeledes skattevæsenet mulighed for at suspendere transaktioner på digitale rubel tegnebøger og bede “platform operatorer” om at “fremlægge dokumenter, der bekræfter, at midler er blevet hævet fra skatteyderens konto.” Derudover tillader loven skatteembedsmænd at overføre beslaglagte mønter til den russiske finansminister.

Loven er den anden store lov om CBDC, der er blevet vedtaget i 2023, da nationen har til hensigt at foretage en hurtig udrulning. Finansministeriet har tidligere sagt, at “alle russere” vil have mulighed for at bruge digitale RUB-tegnebøger til at foretage betalinger i 2024. Centralbanken ser dog ud til at have modsagt ministeriet. Bankens tjenestemænd har for nylig udtalt, at en national udrulning ikke vil finde sted “før 2025.”

Nogle andre nøglebestemmelser inkluderet i den nye lov:

  • Loven beskriver Centralbankens forpligtelser som “operatør af den digitale rubelplatform” og indeholder ansvarsprocedurer, hvis banken undlader at overholde disse.
  • En række regler for beskatning af transaktioner med digitale rubler, herunder momsundtagelse for dem, der åbner og holder konti.
  • Regler om overførsel af CBDC-fonde.

Rusland nærmer sig en udrulning af den digitale rubel, og Moskva er ivrig efter at bruge sin CBDC som et redskab i international handel. Ministrene mener, at mønten vil “spille en vigtig rolle i international handel.” Talsmænd for regeringen siger, at mønten vil hjælpe indenlandske virksomheder med at “reducere omkostninger og risici i udenrigshandel.”

Top  Bitbot-Token-Verkauf bricht 507.000 US-Dollar - Neue Ära für Telegram-Handelsbots

Tupolev, Ruslands vicefinansminister, har angivet, at Moskva ønsker at begynde at drive forretning med sin CBDC så hurtigt som muligt. Han præsenterede for nylig “Den digitale rubel som et redskab til udenrigshandel i EAEU” ved et toldrelateret forum.

Rusland har også indikeret, at det er interesseret i at gøre forretning med Kina ved hjælp af CBDC, selvom Beijing endnu ikke har gjort klart, hvad dets egne intentioner er på dette område. Kina har dog for nylig luftet ideen om at bruge sin digitale fiat til at handle med Belt and Road Initiative (BRI) partnere og medlemsstater i Association of Southeast Asian Nations (ASEAN).

Centralbanken gennemfører i øjeblikket pilotprojektet med den digitale rubel i 11 russiske byer sammen med 13 partnerkommercielle banker. En gruppe på 16 banker, herunder megabank Sber, vil tilslutte sig forsøget næste år. Finansministeriet håber at bruge mønten til at betale statsstøtte og udbetale velfærdsydelser i 2024.

Bliv opdateret om Cardano News

Udforsk omfattende Dogecoin News lige her

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button