AltcoinsCardanoDogecoin

Russiske allierede interesserede i at bruge CBDC for forhandlinger med Moskva – vigtig lovgiver udtaler

Russian allies er “interesserede” i at bruge CBDC’er som den digitale rubel til grænseoverskridende regnskaber, sagde en lovgiver den 26. februar. Ifølge Tass, sagde formanden for Statsdumaens Udvalg for Finansielle Markeder, Anatoly Aksakov, at “udenlandske partnere” har fortalt russiske delegater, at de gerne vil bruge “digitale aktiver” som den russiske digitale rubel til handel med Moskva.

Russiske Allierede ‘Gentager Interesse’ i Moskvas CBDC

Aksakov sagde, at “under forhandlinger” med russiske allierede havde udenlandske ledere “gentagne gange vist interesse for dette betalingsredskab.”

Tidligere på ugen fortalte den russiske finansminister, Anton Siluanov, medieoutletet RIA Novosti, at Rusland vil bruge sit BRICS-formandskab i år til at fremme alternative betalingssystemer. Siluanov sagde:

“Den dagsorden, som vi vil fremme inden for rammerne af vores formandskab, er forbedringen af finans-, afviklings- og betalingssystemerne. […][Vi søger] et bekvemt og sikkert miljø for handelsdeltagere inden for BRICS: Systemer uden for politik og uafhængige af fjendtlig vestlig infrastruktur.”

Siluanov tilføjede også, at Moskva nu var klar til at begynde pilotprojekter med betalinger foretaget i “digitale valutaer” med Kina og medlemslandene i Eurasiske Økonomiske Union.

Aksakov talte forud for andenbehandlingen af et lovforslag, der vil tillade russiske virksomheder og deres handelspartnere at bruge “digitale finansielle aktiver” som grænseoverskridende betalingsredskaber.

Dumaen skulle stemme om lovforslaget den 27. februar. Lovforslaget ser ud til at være et hurtiggjort forsøg på at fremskynde blockchain-drevne forsøg på at omgå sanktioner ledet af USA, UK og EU.

Vil Moskvas Allierede Bruge Digital Rubel?

Russiske allierede, herunder Hviderusland, Kasakhstan og Kirgisistan, har alle annonceret planer om at fremskynde deres egne CBDC-planer i de seneste måneder.

Top  Changpeng Zhao træder tilbage som Binance CEO efter store kryptoanklager

Minsk har især lagt stor vægt på sine hensigter om at bruge den digitale belarussiske rubel i grænseoverskridende handel.

Analytikere har dog sagt, at det lovforslag, der blev fremlagt for Dumaen den 27. februar, kun indeholder klausuler om russiske digitale finansielle aktiver som den digitale RUB. Allieredes tokens nævnes ikke i lovforslagets tekst.

Andre eksperter har hævdet, at “teknologiske barrierer” kan hindre russiske virksomheders bestræbelser på at bruge den digitale rubel og andre “aktiver.”

Siluanov konkluderede, at Moskva har til hensigt at “fremme ideen” om brugen af “digitale valutaer” med sine “partnere.”

Bliv opdateret om Cardano News

Udforsk omfattende Dogecoin News lige her

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button