AltcoinsCardanoDogecoin

Sådan blev populær blockchain-baseret karaoke platform hacket og led et tab på $11.58 million

Somesing Hacket: 730 millioner tokens stjålet i kritisk sikkerhedsbrud

En populær blockchain-baseret social karaoke-platform i Sydkorea, Somesing, har været udsat for et sikkerhedsbrud, der har resulteret i tabet af cirka $11.58 millioner. Ifølge en nylig Medium-post har platformen afsløret, at 730 millioner af dens native token, SSX, var blevet kompromitteret. Angrebet targetede 504 millioner ufordelte SSX-tokens, som oprindeligt var planlagt til cirkulation ved udgangen af 2025, samt 226 millioner SSX-tokens, som blev holdt af Somesing-fonden og allerede var i omløb.

Somesing bekræftede, at angrebet ikke blev udført af nogen fra deres hold og spekulerede i, at det blev udført af professionelle hackere specialiseret i at målrette virtuelle aktiver.

Somesing har rapporteret hændelsen til myndighederne og har til hensigt at involvere Interpol i efterforskningen. Virksomheden samarbejder tæt med Klaytn Foundation, en lokal blockchain-entity, samt Uppsala Security, et firma, der er partner med Interpol, for at spore angriberne. Når gerningsmændene er identificeret, har Somesing til hensigt at fryse de stjålne aktiver og retsforfølge dem juridisk.

Som følge af sikkerhedsbruddet har større sydkoreanske kryptobørser som Upbit, Bithumb og Coinone midlertidigt suspenderet ind- og udbetalinger af SSX-tokens. Disse børser har advaret deres brugere om potentiel prisvolatilitet som følge af hacket. Imidlertid har HTX og Gate.io, hvor token også er noteret, ikke udsendt lignende advarsler.

Somesing opererer på Klaytn blockchain og tilbyder incitamenter til brugere, der uploader karaokeoptagelser ved at belønne dem med SSX-tokens. Disse tokens finansieres af andre brugere, der donerer tokens til deres foretrukne sangere. Sangere modtager 60% af de donerede tokens, mens Somesing beholder 20%, og resten er tildelt til ophavsretlige gebyrer og fællesskabsvedligeholdelse.

Top  Ethereum's Opgradering "Deneb-Cancun" Introducerer Proto-Danksharding for Forbedret Skalerbarhed og Reducerede Transaktionsomkostninger på Lag 2 Netværk

Hændelsen understreger den fortsatte udfordring inden for cybersikkerhed i kryptoindustrien. Tidligere på måneden blev det Klaytn-linkede protokol Orbit Bridge udsat for et hack på $81.5 millioner.

Sydkoreanske kryptobørser blokerede $82 millioner i transaktioner relateret til romance-svindel
I løbet af det forgangne år blokerede sydkoreanske kryptobørser angiveligt for transaktioner til en værdi af over $82 millioner, der var forbundet med romance-svindel. Ifølge en udtalelse fra kryptobørsen Coinone var katfiskeri og andre romantiske svindelnumre, der bruger kryptovaluta, nu “flere steder” udbredte i Sydkorea.

Coinone hævdede, at de havde standset for mere end $2.6 millioner i handler, der var knyttet til romance-svindel. Virksomheden sagde, at de brugte et “unormal transaktionsdetektionssystem” og et “overvågningssystem i 24-timer” til at beskytte kunderne.

Udmeldingen kom få dage efter en advarsel fra Finanstilsynet (FSS).

D. 22. januar hævdede FSS, at der havde været en stigning i kryptorelaterede svindelnumre på sociale medier. Regulatoren opfordrede offentligheden til at være opmærksom på romantiske svindlere og advarede om farerne ved uopfordrede investeringsråd.

FSS sagde, at offentligheden bør være “særligt” opmærksomme på “mennesker af det modsatte køn eller fremmede, der siger, at de vil hjælpe med investeringer.”

Bliv opdateret om Cardano News

Udforsk omfattende Dogecoin News lige her

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button