AltcoinsCardanoDogecoin

Saudi-investorer nægtes ad investere i Anthropic i forbindelse med FTX’s aktiesalg: National sikkerhed bekymring?

I artiklen beskrives en situation, hvor AI-startup Anthropic har besluttet ikke at acceptere investeringer fra Saudi-Arabien som en del af salgsprocessen af 8% af dets aktier i forbindelse med FTX’s konkursbehandling. Dette skridt skyldes bekymringer om sikkerhed, og Saudi-Arabien er blevet udelukket fra transaktionen. Anthropic’s ledelse har bekræftet beslutningen om at udelukke saudiarabisk deltagelse.

Startups værdi er vokset fra $500 millioner til over $1 milliard på grund af den stigende interesse for AI-teknologier. De indtægter, der genereres fra salget af disse aktier, vil blive brugt til at tilbagebetale FTX’s kunder. Transaktionen forventes at blive afsluttet inden for de kommende uger og klassificeres som et salg af klasse B-aktier baseret på Anthropics seneste værdiansættelse på $18,4 milliarder.

Anthropic har i de seneste år rejst omkring $7 milliarder fra store teknologigiganter som Amazon, Alphabet og Salesforce til finansiering af deres avancerede sprogmodel, som direkte konkurrerer med OpenAI’s ChatGPT. Virksomhedens stiftere, Dario og Daniela Amodei, har ret til at udfordre potentielle investorer, men er i øjeblikket ikke involveret i fundraisingprocessen eller diskussioner om FTX’s aktiepost.

Artiklen nævner også, at Anthropic har afvist investeringer fra Saudi-Arabien, men overvejer mulig finansiering fra andre suveræne formuesfonde, herunder Mubadala fra De Forenede Arabiske Emirater. Der er en syndikat af nye investorer, der er interesserede i at købe FTX’s aktier i Anthropic eksklusive Amazon og Alphabet.

Saudi Arabiens suveræne formuesfond, PIF, investerer aktivt i teknologi for at diversificere landets indtægtskilder væk fra olie. Deres vision 2030-initiativ sigter mod at modernisere økonomien og styrke globale finansielle bånd. Saudi Arabiens investeringer i teknologien har også angiveligt ført til diskussioner om oprettelse af en $40 milliarder fond specifikt dedikeret til AI-investeringer sammen med venturefirmaet Andreessen Horowitz.

Top  FN's undersøgelse af Nordkoreas cyberangreb og kryptotyveri

Derudover nævnes det i artiklen, at Sam Bankman-Fried, grundlæggeren af FTX, er blevet dømt for syv kriminelle anklager relateret til børsens sammenbrud. Han står over for en straf på 40 til 50 års fængsel ifølge anklagemyndigheden. Saudi-Arabiens tætte bånd til Kina og national sikkerhedsspørgsmål relateret til dual-use-teknologi er også diskuteret.

Bliv opdateret om Cardano News

Udforsk omfattende Dogecoin News lige her

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button