AltcoinsCardanoDogecoin

Skal domstolene afgøre omfanget af en voldgiftsaftale i en sag mod Coinbase?

En Højesteretsdom i USA vil snart afgøre en afgørende retssag om, hvordan kryptoplatforme løser tvister med deres brugere. Ifølge Bloomberg har SCOTUS accepteret at behandle Coinbase’s appel i forbindelse med en sag vedrørende krypto-børsens $1,2 millioner Dogecoin (DOGE) sweepstakes tilbud i 2021.

Ifølge rettens hjemmeside handler sagen om følgende spørgsmål: “Hvorvidt en voldgiftsaftale med en delegeringsklausul kræver, at en voldgiftsmand eller en domstol afgør, om denne voldgiftsaftale er begrænset af en senere kontrakt, der er tavs omkring voldgift og delegation.”

Voldgift er, når en neutral tredjepart vælges til at løse en tvist privat i stedet for at bringe den for retten. Virksomheder foretrækker ofte voldgiftssager, da det er en billigere og hurtigere proces end retssager.

I 2021 indgav David Suski og andre sagsøgere en gruppesøgsmål mod Coinbase på vegne af kunder, der havde købt eller handlet med DOGE for beløb over $100 i sweepstakes-perioden mellem den 3. juni 2021 og den 10. juni 2021.

Ifølge Reuters hævdede søgsmålet, at Coinbase havde skjult det faktum, at kunder også kunne deltage i sweepstakes gennem gratis indsendelse pr. post uden at skulle handle med DOGE på platformen.

“Sagsøgte vidste, at deltagere i konkurrencen, der opdagede, at de kunne deltage gratis, ville vælge at deltage gratis i stedet for at købe $100 værd af Dogecoin,” læser klagen. At skjule den gratis deltagermetode muliggjorde, at Coinbase kunne incitere til mere DOGE-handelsvolumen og dermed øge overskuddet, argumenterede klagen.

Tvisten blev kompliceret, da en føderal dommer i Californien afviste Coinbases anmodning om voldgift i december. Selvom virksomhedens brugeraftale specifikt angiver, at eventuelle tvister mellem kunder og Coinbase skal løses på denne måde, sagde en efterfølgende aftale specifikt vedrørende konkurrencen, at tvister om konkurrencen skulle behandles i en domstol i Californien.

Top  Trust Wallet Advarer Brugere Om BTC Node Problemer

“Vi håber, at domstolen, ligesom alle dommere tidligere, vil holde Coinbase til det klare sprog i deres egne kontrakter med forbrugerne,” sagde David J. Harris Jr., Suskis rådgiver fra Finkelstein & Krinsk LLP, til Law360 om sagen.

I juni stemte Højesteret allerede 5-4 til fordel for Coinbase for at stoppe alle retssager mod børsen, mens de overførte sagen til voldgift, idet de henviste til virksomhedens voldgiftsklausul. Stemmen faldt langs partilinjerne, hvor konservative stemte for fordel for Coinbase.

Bliv opdateret om Cardano News

Udforsk omfattende Dogecoin News lige her

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button