AltcoinsCardanoDogecoin

Største kryptosvindel i Indien afsløret: Gradbøjet aktion fra myndighederne i jagten på milliard-svindlere

I Indien, hvor retsforfølgning pågår i landets største kryptoponzi-svindel GainBitcoin, har den indisk retshåndhævelsesdirektorat (ED) anholdt Simpy Bhardwaj, også kendt som Simpy Gaur, som er hustru til Ajay Bhardwaj. Ajay Bhardwaj og hans far Mahender Bhardwaj lykkedes at undslippe deres hjem, før politiet nåede frem, og de er for øjeblikket på fri fod. En nær kilde til sagen afslørede, at det var Simpy, som hjalp sin mand og svigerfar med at flygte og smed mobiltelefonen væk, da ED ankom til deres bopæl.

Amit Bhardwaj, der er hjernen bag det massive svindelnummer, døde i politiets varetægt i 2022, hvilket efterlod efterforskningen åben og ofrene håbløse. Derfor kan den seneste anholdelse af den afdøde hovedmistænkte brors hustru give efterforskningen nyt liv.

Kilder tæt på sagen afslørede, at Simpy håndterede kryptokamre, der indeholdt ulovligt erhvervede bitcoins fra offeret, og hjalp sin mand Ajay Bhardwaj og svigerfar – centrale mistænkte i den milliardstore svindelsag – med at flygte. Ajay Bhardwaj er for øjeblikket på fri fod.

Tidligere havde ED beslaglagt ejendomme til en værdi af 70 crore INR (8,4 millioner dollars) og har anmodet om bistand fra andre lande i den igangværende efterforskning af Indiens største kryptoponzi-svindel.

GainBitcoin indsamlede 800 millioner dollars i bitcoins fra ofrene i 2017. Ifølge den officielle meddelelse iværksatte ED en undersøgelse på baggrund af flere FIR’er, der var indgivet af politiet i Maharashtra og Delhi mod Variable Tech Pte Ltd, den afdøde Amit Bhardwaj, hans venner og familiemedlemmer samt andre MLM-agenter. Det er blevet hævdet, at de indsamlede store beløb i form af bitcoins (ca. 800 millioner USD i 2017 alene) fra intetanende offentligheden med falske løfter om 10% månedlig afkast i form af bitcoins.

Top  Standard Chartered Bank forudsiger en betydelig stigning i Bitcoin's værdi til op til $200.000 i 2025 ved potentielle godkendelser af spot Bitcoin-børsnoterede fonde (ETF'er)

ED’s efterforskning afslørede endvidere, at de krypto-provenuer af forbrydelsen, der blev genereret af dette svindelnummer, blev overført til forskellige udenlandske selskaber og brugt til at købe ejendomme i udlandet. Efterforskningen afslørede også, at Simpy aktivt var involveret i generering, skjul og lagring af provenuerne af forbrydelsen.

En domstol har bevilliget ED forvaring i 8 dage til yderligere afhøring. Simpy var aktivt involveret i generering, skjul og lagring af provenuerne af forbrydelsen. Der blev foretaget en søgeaktion på Simpy og Ajay Bhardwajs bopæl under PMLA (Prevention of Money Laundering Act). I løbet af søgeaktionen blev Simpy anholdt og bragt til Mumbai i transitfuldbyrdelse og senere blev hun præsenteret for PMLA-dommeren. Retten har bevilget ED forvaring i 8 dage.

Håndhævelsesorganet beslaglagde også luksusbiler, herunder Mercedes og Audi Q3, og kontante smykker til en værdi af hundredetusindvis. Indien har set en betydelig stigning i kryptosvindel på grund af manglende ordentlig regulering i landet.

Bliv opdateret om Cardano News

Udforsk omfattende Dogecoin News lige her

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button