AltcoinsCardanoDogecoin

Tab af tronen: Binance forventes at miste sin dominerende position på kryptomarkedet efter bøde på 4,3 milliarder dollars

Binance forventes at miste sin førende position som verdens største kryptobørs efter at have erkendt sig skyldig i amerikanske anklager og modtaget en rekordbøde på 4,3 milliarder dollars.

Mens den samlede markeds værdi af kryptovalutaer er steget med 12% eller 180 milliarder dollars i løbet af den seneste uge, har Binance Coin (BNB), platformens native token, gået glip af størstedelen af rallyet ved kun at stige med 1,7% og handles til 231 dollars torsdag morgen i London.

BNB anses ofte for at afspejle holdningen til børsen, da det tilbyder indehavere fordele såsom lavere handelsgebyrer på Binance.

Platformen har stået over for en række regulatoriske undersøgelser i løbet af året, der kulminerede i skyldige pleas den 21. november for overtrædelser af hvidvaskning af penge og sanktioner i USA.

Ifølge Bloomberg er BNB den eneste større token, der stadig har et tab på årsbasis.

Selvom Binance stadig er den dominerende platform for køb, salg og handel med digitale aktiver og krypto-derivater, svinder dens dominans. Ifølge CCData faldt Binances andel af handelsvolumener fra 55% i begyndelsen af 2023 til 32% i november. Dens marked for derivater faldt også fra over 60% til 48%.

“Vi forventer, at Binance vil miste sin trone som den primære centraliserede børs efter plea deal med amerikanske myndigheder,” udtalte Matthew Sigel, leder af digital aktivforskning hos VanEck og tilføjede, at konkurrenter som OKX, Bybit, Coinbase og Bitget har potentiale til at overtage førerpositionen.

Efter forliget med amerikanske myndigheder erkendte Binance’s grundlægger, Changpeng Zhao, sig skyldig og trådte tilbage som administrerende direktør. Richard Teng, en tidligere embedsmand, der nu er kryptoleder, overtog som ny administrerende direktør og står over for udfordringen med at omforme virksomheden for at undgå yderligere regulatoriske problemer og samtidig forsøge at genvinde markedsandele.

Top  SNX pris analyse: Kan Perp V3 lancering på Base udløse en større SNX prisrally, eller er det for sent at købe Synthetix Network?

Teng har understreget Binances stærke indtægter og overskud, men han er under pres for at etablere et formelt hovedkvarter, udpege en bestyrelse og give større finansiel gennemsigtighed for virksomheden.

Clara Medalie, direktør for forskning hos Kaiko, forklarede, at Binances nylige juridiske problemer er årsagen til BNB’s underperformance på markedet.

Trods nylige tilbageslag har BNB stadig klaret sig bedre over længere tidsperioder. Den har oplevet en stigning på 700% i løbet af de sidste tre år i forhold til en stigning på 121% i indekset for de øverste 100 tokens.

Teng har antydet, at børsen er i stand til at betale de 4,3 milliarder dollars, den er blevet pålagt af det amerikanske justitsministerium. Den kryptoboss har sagt i et nyligt opslag på X (tidligere Twitter), at børsen er i god finansiel form. Udtalelsen kom som svar på et opslag af Connor Lango, direktør for forretningsudvikling hos Coinbase, der sagde, at Binance sandsynligvis vil være i stand til at “betale fuld 4,3 mia. dollars DoJ-bøde uden at sælge 0 kryptoaktiver.”

Bliv opdateret om Cardano News

Udforsk omfattende Dogecoin News lige her

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button