AltcoinsCardanoDogecoin

To soldater anklaget for pengehvidvaskning i forbindelse med NFT “rug pull” svindel

To individer, herunder en senior airman og cybersikkerhedsanalytiker i den amerikanske militær, er blevet sigtet for hvidvaskning af penge i forbindelse med et NFT “rug pull” -ordning, afslører en erklæring fra U.S. Immigrations and Customs Enforcement (ICE) den 23. februar.

Over $300.000 af ofrenes penge stjålet

Devin Alan Rhoden (også kendt som Denny eller Deviinz), 24 år, fra Florida og Berman Jerry Nowlin Jr. (også kendt som Repulse eller Zayous), 20 år, fra Alabama blev anklaget for hvidvaskning af penge og sammensværgelse om at begå bedrageri efter en efterforskning foretaget af Homeland Security. Ifølge anklageskriftet overtalte Rhoden og Nowlin “hundreder af ofre til at investere titusinder af dollars i kryptovaluta i en non-fungible token-samling kaldet ‘Undead Tombstone’.” Dog undlod duoen at følge op på deres ofres investeringer og i stedet stjal og hvidvaskede pengene. Fra marts 2022 åbnede Rhoden og Nowlin en række sociale medier-konti for at promovere “Undead Tombstone” til masserne. Værdien steg “betydeligt” i de efterfølgende uger, da duoen lancerede samlinger med titlerne “Undead Apes” og “Undead Lady Apes.” Måneden efter annoncerede med-sammensvorne på sociale medier deres samarbejde “med et velkendt og succesrigt NFT-projekt.” Samme dag “forlod Roden og Nowlin ‘Undead Tombstone'” før de ultimativt hvidvaskede og overførte pengene til kontanter. “På få uger resulterede de tre NFT-samlinger i, at Rhoden og Nowlin modtog mere end $300.000 i kryptovaluta fra hundreder af offer-investorer over hele verden,” fortsætter anklageskriftet.

En klassisk “Rug Pull” ordning i aktion

Ordningen, kendt som en “rug pull” blandt crypto-samfundet, opstår, når en grundlægger eller investor opskruer et produkt kun for pludselig at forlade det på sit højdepunkt og forsvinde med pengene. Blockchain-datavirksomheden Chainalysis hævder, at over $2,8 milliarder gik tabt til “rug pull” -hændelser i 2022 alene. På samme måde anvendte Rhoden og Nowlin en teknik kaldet “chain-hopping” for at sløre kundens investeringer, hvor midler overføres mellem forskellige kryptovalutaer i håb om at undgå retshåndhævelse. Ifølge Elliptic nåede cross-chain-hopping sit højdepunkt i 2023, hvor værdien af ulovligt kryptovaske gennem teknikken anslås at være $7 milliarder.

Top  IOTA Stiftungschef Schiener verspricht bessere Kommunikation - aber hält es nicht

Er Undead Apes blevet genoplivet?

Tilfældigt nok den 26. februar – tre dage efter ICE’s erklæring – blev en NFT-samling med titlen “Undead Apes” frigivet på launchmynft.io af en bruger ved navn AZEJGH…R57g. På tidspunktet for artiklen er det uklart, om projektet har forbindelse til Rhoden og Nowlin. Hvis de bliver dømt, risikerer både Rhoden og Nowlin en maksimal straf på fem års føderalt fængsel.

Bliv opdateret om Cardano News

Udforsk omfattende Dogecoin News lige her

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button