AltcoinsCardanoDogecoin

Tyrkisk digital lira gør fremskridt: Går ind i fase 2.

Den Tyrkiske Republiks Centralbank (CBRT) har afsluttet fase 1 af sin digitale tyrkiske lira. Den planlægger nu at gå videre til mere omfattende pilotforsøg.
Ifølge en nylig evalueringsrapport forbereder banken sig på alle aspekter af omløb af den digitale Central Bank-valuta (CBDC). Fase 1 af centralbankens digitale valuta (CBDC) involverede indledende tests af strategiske teknologier.
“Evaluationsrapporten er en samling af fund og vurderinger såsom digitale valutatransaktioner, wallet-applikation og digital identifikation.”
“Det vigtige for den digitale tyrkiske lira er at forberede et system, der fuldt ud opfylder kravene og principperne for digital valuta i stedet for selve teknologien.” rapporteredes det.
Rapporten fremhævede CBRT’s digitale lira-indsatser begyndende i 2021, hvor man undersøgte mulighederne for og implementering af en CBDC. I december 2022 gennemførte centralbanken med succes den første betalingstransaktion på det digitale tyrkiske lira-netværk.
I september 2023 viste en Chainalysis-undersøgelse, at Tyrkiets kryptoadoptionsrate er steget fra 16% til 40%.

Digital Turkish Lira Enters Phase 2

Centralbanken bemærkede, at den ville fortsætte med R & D-aktiviteter gennem efterfølgende faser. Desuden vil de kommende faser udforske konverteringer mellem former for CBDC, smarte betalinger, offline betalinger, lovlige og økonomiske dimensioner.
“I den anden fase vil Digital Turkish Lira-samarbejdsplatformen blive udvidet med deltagelse af nye deltagere, og der vil blive gennemført pilotforsøg med forskellige scenarier.”
Imidlertid er CBRT endnu ikke færdig med arkitekturen og designet af den digitale lira. Det leder efter mulige designmuligheder og om disse muligheder opfylder de økonomiske, juridiske og finansielle krav til CBDC.
“Efter vurderingerne vil der blive truffet afgørelse omkring omløb,” blev det tilføjet.

Udforsk omfattende Dogecoin News lige her

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button