AltcoinsCardanoDogecoin

US Court Rejects Class Action Against Robinhood in Market Manipulation Case

US Domstolen for den sydlige del af Florida har ceremonielt afvist anmodninger om klassecertificering fra investorer, der har indgivet søgsmål mod Robinhood-platformen.

I en dom, der blev offentliggjort d. 13. november, meddelte retspræsident Cecilia Altonaga, at efter en grundig gennemgang af de fremlagte dokumenter og relevante love om sådanne sager, kunne anklagemyndighedens anmodning ikke imødekommes.

Dommer Altonaga præciserede, at afvisningen skyldes investorerens manglende evne til at overbevise retten om, at problemer vedrørende brugen af individualiserede tilgange til påstande om markedsmanipulation mod handelsplatformen ikke ville være almindelige eller udbredte.

Individualiserede tilgange eller problemer fører ofte til hindringer på linjen og gør det umuligt at gennemføre en korrekt retssag. I de fleste tilfælde afvises sådanne sager fra begyndelsen for at forhindre lange retssager i fremtiden.

Dommer Altonaga fastslog, at sagen lever op til betingelserne for en klassebehandling. Dog kunne den ikke overbevise retten om, at individualiserede tilgange ikke ville være almindelige.

Sagen begyndte i 2021 efter den berygtede short squeeze-begivenhed, der rystede Wall Street på det tidspunkt.

En gruppe Redditors slog sig sammen og købte aktier i strygende virksomheder som GameStop, AMC Entertainment, Nokia, Blackberry og andre, hvilket førte til en meme-aktievildelse på det tidspunkt.

Disse virksomheder blev forudset at underpræstere i deres indtjening, og adskillige hedgefonde shortede deres aktier.

På baggrund af betydelige køb foretaget af private investorer, der blev påvirket af fællesskabet på WallStreetBets-sub-reddit, steg priserne på disse aktier med hundredvis af dollars.

GameStop-aktien steg f.eks. fra 53 dollar den 22. januar 2021 til 503 dollar per aktie seks dage senere. Dette tvang flere af hedgefondene til at begynde at købe disse underpræsterende aktier for at dække deres positioner.

Top  Chimpzee Token Smasher Igennem Presales Milestone på $2,4 Million - Klar til at Redefinere velgørenhed og NFT-markedet

Begivenheden så Robinhood fanget i krydsilden, da mange social media-drevne private handler blev udført på deres platform.

For at forhindre en potentiel markedskrise som følge af likviditetsmangel, øgede regulatorer betydeligt kravene til indskud for clearingmæglere.

Den provisionfri aktiehandelsapp, der tilbyder obligationer, børshandlede fonde (ETF’er), optioner og kryptovalutaer, blev tvunget til at begrænse og indskrænke handler udført på deres platform, især på de førnævnte meme-aktier, for at berolige regulatorerne.

Som reaktion herpå beskyldte en gruppe investorer platformen for markedsmanipulation og fremsatte deres krav under de føderale værdipapirlove.

Sagsøgerne hævdede også, at den detailvenlige platform afgav “halve sandheder” ved ikke at annoncere, at de havde likviditetsproblemer. Robinhood Markets, Robinhood Financial og Robinhood Securities blev nævnt som sagsøgte.

Robinhood udvider sin krypto-horisont

Skønt de startede med det formål at demokratisere investeringshandel med aktier og andre traditionelle finansielle instrumenter for alle, har Robinhood gradvist bevæget sig ind i det krypto-landskab.

Ifølge nylige rapporter leder Robinhood efter at udvide deres krypto-mægler tjenester til Storbritannien og EU. Meddelelsen blev offentliggjort i deres regnskab for tredje kvartal.

Det ville automatisk sætte Robinhood i konkurrence med indenlandske konkurrenter som Coinbase, der fortsat har gjort fremskridt i Europa i løbet af de seneste måneder.

Mislykket

Bliv opdateret om Cardano News

Udforsk omfattende Dogecoin News lige her

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button