AltcoinsCardanoDogecoin

Wall Street Journal står over for bagvaskelsesbeskyldninger

The Wall Street Journal står over for en injuriesag over en artikel, der angiveligt falskt beskyldte en thailandsk-baseret luftfartsbrændstofsmægler og hans virksomhed for at være involveret i ulovlige aktiviteter hos stablecoin-udstederen Tether og krypto-børsen Bitfinex.

Christopher Harborne, ejeren af AML Global Ltd., indgav søgsmålet i en delstatsdomstol i Delaware den 28. februar og hævdede, at artiklen fremsatte ubegrundede anklager om svig, hvidvaskning af penge og finansiering af terrorisme.

The Wall Street Journal Artikel inkluderede Harborne og AML i Artiklen

Artiklen indeholdt oprindeligt flere afsnit, der nævnte Harborne og AML. Imidlertid blev der den 21. februar 2024, en uge før søgsmålet blev indgivet, tilføjet en redaktionsnote, der angav, at afsnittet om Harborne og AML var blevet fjernet for at undgå at antyde deres involvering i at vildlede banker eller tilbageholde eller forfalske oplysninger under ansøgningsprocessen til kontoen.

Som reaktion på søgsmålet udtalte en talsmand for The Wall Street Journal, at det omstridte afsnit var blevet fjernet fra artiklen efter modtagelse af en tvist fra Harbornes rådgiver. De tilføjede også en redaktionsnote i overensstemmelse med deres redaktionelle standarder.

Talsmanden bemærkede desuden, at søgsmålet indgivet mod Dow Jones (moderselskabet til The Wall Street Journal) indeholdt unøjagtigheder og fordrejninger. Publikationen er forpligtet til et stærkt retligt forsvar, da den tager sit journalistiske ansvar alvorligt.

Harborne præciserede i søgsmålet, at selvom han har en 12% ejerandel i Bitfinex, skyldes det firmaets tilbagebetalingsplan til kunder, der blev påvirket af et hackerangreb på børsen i 2016. Han understregede, at han aldrig har haft en ledelses- eller direktionsrolle i Bitfinex eller Tether og blot er en minoritetsaktionær.

Top  The Best Crypto to Buy Now: Toncoin, Kaspa, and Gala Leading the Way

WSJ Publicerer Falske Oplysninger Om Kryptos Rolle i Illegitim Finansiering

Sidste år offentliggjorde WSJ en artikel med titlen “Hamas-militanter bag israelsk angreb rejste millioner i kryptovaluta”, der hævdede, at Hamas rejste over 130 millioner dollars i kryptovaluta mellem august 2021 og juni 2022.

Artiklen fra The Wall Street Journal blev endda henvist til af amerikanske lovgivere, herunder senator Elizabeth Warren, der underskrev et brev sammen med over 100 medlemmer af Kongressen, der opfordrede Det Hvide Hus og Finansministeriet til at slå ned på kryptovalutaer på grund af deres angivelige brug til at finansiere Hamas-operationer.

Imidlertid afslog blockchain-analysevirksomheden Elliptic påstandene om, at Hamas havde modtaget millioner i kryptodonationer i månederne op til angrebet på Israel tidligere på året.

Elliptic udtalte i en blogpost, at der ikke er “beviser for at understøtte påstanden om, at Hamas har modtaget betydelige mængder kryptodonationer.”

Bliv opdateret om Cardano News

Udforsk omfattende Dogecoin News lige her

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button