Analyse

Angst in den Märkten: Risiken für Aktien und Kryptowährungen, Nasdaq 100 bewegt sich auf korrekturzone von 10 % zu

Risici for markedet

Den seneste tid har markedet været præget af en følelse af frygt. Dette kan blandt andet ses på Fear & Greed-indekset, som ligger på 34, hvilket er i frygtområdet. Både aktier, kryptokurser og obligationer er faldet i værdi på det seneste.

Den teknologitunge Nasdaq 100-indeks har ramt det vigtige støtteniveau ved 14.600 amerikanske dollars, mens prisen på bitcoin stadig bevæger sig omkring 26.000 amerikanske dollars. Andre kryptokurser som Ethereum, BNB, Ripple og Cardano har også oplevet fald.

Risici for markedet

Nasdaq 100 og S&P 500 indekset er afgørende for at analysere aktiemarkedet. De to indeks følger verdens største virksomheder som Apple, Amazon, Google og Microsoft.

Markedet har stået over for store udfordringer i de seneste måneder. Som følge heraf er Nasdaq 100-indekset faldet med over 7,6% og nærmer sig nu en korrektionszone på 10%.

Dette fald kan tilskrives flere vigtige faktorer. For det første har den amerikanske centralbank, Federal Reserve, holdt renten på det nuværende niveau, men antydet, at der kan blive foretaget endnu en rentestigning senere på året. Hvis det sker, vil renten ligge mellem 5,50% og 5,75% – det højeste niveau i mere end to årtier.

Historisk set klarer risikable aktiver som teknologiaktier og kryptokurser sig dårligere i perioder med høje renter. Høje renter gør pengemarkedsfonde ret attraktive for de fleste investorer.

For det andet er der risici for de globale forsyningskæder. I øjeblikket er vandstanden i Panamakanalen faldet kraftigt på grund af tørke. Dette medfører længere ventetid for containerskibe, der skal passere kanalen.

Top  Kryptomarkedets reaktion og dens konsekvenser for krypto-samfundet

For det tredje er Nasdaq 100-indekset faldet på grund af den vedvarende økonomiske nedgang i Kina. Aktuelle data viser, at vigtige sektorer som ejendomsmarkedet, detailomsætning og industriproduktion ikke klarer sig godt.

Der er også andre risici for økonomien. For eksempel er den massive amerikanske fagforening UAW stadig i strejke. Samtidig fortsætter olieprisen med at stige.

Farligt mønster i Nasdaq 100-indekset

Der er også bekymringer ud fra et teknisk analyseperspektiv vedrørende Nasdaq 100-indekset. Som det kan ses ovenfor, har indekset dannet et mønster, der ligner en dobbelt-top ved 15.635 amerikanske dollars. Det laveste punkt lå ved 14.548 amerikanske dollars. I prisaktionanalyse betragtes dette mønster som et af de tydeligste bearish tegn.

Samtidig har Nasdaq 100-indekset brudt den 50-dages glidende gennemsnitslinje. Det indikerer, at bjørnene overtager kontrollen. Indekset ligger nu over det 100-dages glidende gennemsnit og lige over det vigtige støtteniveau ved 14.548 amerikanske dollars. Derfor er der sandsynlighed for, at indekset snart vil opleve et bearish udbrud på 14.000 amerikanske dollars.

Performance på Nasdaq 100 har også indvirkning på bitcoin og andre kryptokurser. De falder ind i kategorien af risikable investeringer, ligesom de aktiver, der repræsenteres af Nasdaq 100. Der er også en korrelation med andre amerikanske aktier. Derfor kan en yderligere nedgang i indekset føre til en fortsættelse af den nuværende kryptobaisse.

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button