Analyse

Interesse for KI-Tokens falder efter lanceringen af ​​ChatGPT og Worldcoin-Projektet

KI-Tokens oplever et fald i handelsaktiviteten

KI-Tokens var en af de mest lovende investeringer på kryptomarkedet i starten af 2023. En af hovedårsagerne til dette var lanceringen af ChatGPT, en AI-baseret chatbot, i slutningen af 2022. Dette resulterede i betydelige gevinster for kryptovalutaer relateret til kunstig intelligens.

Dog ser det ud til, at interessen for disse tokens er aftagende, ifølge dataforskningsfirmaet Kaiko. Ifølge en rapport fra Kaiko har kryptovalutaer relateret til kunstig intelligens oplevet det laveste ugentlige handelsvolumen siden januar 2023. I alt har virksomheden analyseret handelsvolumen for seks ud af de syv vigtigste KI-tokens.

Interessen for KI-Tokens daler

Denne nedgang i handelsaktiviteten tyder på, at investorinteressen er faldet siden højdepunktet af KI-token-feberen i januar. Dette afspejler sig også i prisen på mange kryptovalutaer relateret til kunstig intelligens.

Et eksempel på dette er The Graph (GRT), den største KI-token på markedet. Prisen på token steg i begyndelsen af 2023 med cirka 122 % og nåede et års højdepunkt på $0,2323. Siden da er prisen dog faldet med 51 %.

Interessen for KI-Tokens blev delvist drevet af lanceringen af ChatGPT. Men siden lanceringen af Worldcoin-projektet og Sam Altmans WLD-token har der ikke været tilsvarende indvirkning på KI- og big data-kryptoøkonomien.

Den 24. juli 2023 lancerede Sam Altman, CEO for OpenAI, virksomheden bag ChatGPT, sit kryptoprodukt. Han offentliggjorde World ID Development Kit og WLD-token. WLD-token steg med mere end 85 % og nåede et all-time high på $3,3 på dagen for lanceringen. Siden da er prisen dog faldet med over 31 %.

Top  Kryptomarkedets nyheder: ETF'er, halvering og topvindere og -tabere

Skepsis over for Worldcoin-projektet

På trods af den indledende interesse har der også været skepsis over for Worldcoin-projektet og dets teknologi. Især Vitalik Buterin, medstifter af Ethereum, har udtrykt bekymring over projektets iris-scanner-hardware og indsamlingen af biometriske data. Det britiske datatilsyn Information Commissioner Office (ICO) og det franske datatilsyn CNIL har annonceret, at de vil undersøge lovligheden af projektets indsamling af biometriske data.

I øjeblikket vinder Worldcoin-projektet og WLD-token tilsyneladende terræn. Det er dog stadig uvist, hvordan de vil påvirke KI- og big data-kryptoøkonomien.

Konklusion

Sammenfattende viser nedgangen i handelsvolumen og priserne på KI-relaterede tokens, at investorernes interesse aftager. Selvom lanceringen af ChatGPT og Worldcoin-projektet har medført en midlertidig stigning i interessen, er det stadig uvist, om de vil være succesfulde på lang sigt.

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button