Analyse

Türkische Lira wird zur drittgrößten Fiatwährung im Kryptowährungshandel: Was treibt diese Entwicklung voran?

I en verden præget af økonomisk ustabilitet og volatilitet på globale valutamarkeder har den tyrkiske Lira markeret sig som den tredjestørste fiatvaluta inden for handel med kryptokurver, ifølge en rapport fra Kaiko Research. Med en markedsandel på 19 % har Liraen overhalet Euroen og nåede i begyndelsen af juni sit hidtil højeste niveau.

Hvad driver adoptionen af kryptokurver i Tyrkiet?

Tyrkiet har siden 2022 kæmpet med en høj inflationsrate, der i spidsen har været over 70 % og kraftigt har mindsket værdien af Liraen. Som følge heraf vender tyrkiske borgere sig i stigende grad mod kryptokurver for at beskytte sig mod inflation og valutadevaluering. Denne tendens reflekterer lignende bevægelser i andre lande med økonomiske udfordringer, hvor kryptokurver betragtes som en sikker værdibevarelse.

Virkningen af regulatoriske ændringer og markedsdynamik på Binance

En væsentlig faktor, der påvirker den stigende brug af Lira i kryptohandel, er de nylige regulatoriske udfordringer, som Binance, en af de største kryptobørser, står over for. Binance har i de seneste år mistet flere bankpartnere på grund af regulatorisk kontrol.

Den udviklende regulering af kryptokurver i Tyrkiet

Udbredelsen af Liraen på kryptomarkedet skyldes også en tid, hvor Tyrkiet overvejer nye reguleringsrammer for sektoren. En foreslået lovgivning vil give Capital Markets Board (CMB) øget tilsyn med kryptosektoren og indføre licenskrav for kryptovirksomheder for at forbedre overholdelsen af internationale standarder. Derudover har finansministeren annonceret planer om at indføre beskatning af gevinster fra kryptoinvesteringer for at imødekomme kritik fra FATF vedrørende finansiel gennemsigtighed og overholdelse.

Top  Avalanche (AVAX) klatrer op i top 10 kryptovalutaer efter imponerende præstation

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button