Analyse

Tyskerne åbne over for digital euro, men mangler viden og forståelse: Undersøgelse viser opbakning til ny digital valuta

Undersøgelse viser: Tyskere er åbne over for den digitale Euro

En nylig undersøgelse foretaget af markedsforskningsselskabet forsa på vegne af Deutsche Bundesbank har afsløret, at tyskerne generelt er åbne over for idéen om en digital Euro som et supplement til kontanter. Undersøgelsen, der omfattede 2.012 deltagere, viser dog også en mangel på bevidsthed og forståelse for dette nye betalingsmiddel.

Tyskerne åbne over for digital Euro

Op til 50 % af de adspurgte tyskere var villige til at bruge den digitale Euro som en ekstra betalingsmetode, selvom næsten 59 % af dem ikke var opmærksomme på dens eksistens. Dette tyder på en vis villighed til at omfavne innovation på betalingsområdet.

Bekymringer om datasikkerhed

Datasikkerhed var en vigtig bekymring blandt deltagerne i undersøgelsen, hvor mere end tre fjerdedele prioriterede beskyttelse af privatlivet. Dette er en bekymring, der deles med brugerne af den digitale Yuan i Kina, hvor brugere ofte hurtigt veksler den digitale valuta til kontanter af frygt for at miste deres privatliv.

Misligholdelser om erstatning af kontanter

Der er misforståelser om, at den digitale Euro vil erstatte kontanter fuldstændigt. Dog har embedsmænd fra Deutsche Bundesbank forsikret, at kontanter fortsat vil være af afgørende betydning, selv når den digitale Euro bliver indført.

Forventet lancering i 2028 eller 2029

Der forventes, at den digitale Euro vil blive lanceret i 2028 eller 2029 baseret på information fra Joachim Nagel, formand for Deutsche Bundesbank. Under forberedelsen til lanceringen vil beskyttelse af privatlivets fred være et centralt fokusområde.

Top  Bitcoin-prisen rammer nye rekordhøjder i euro og britiske pund - Hvordan og hvorfor?

Selvom der er en generel åbenhed over for den digitale Euro blandt tyskerne, er der stadig brug for mere oplysning og klarhed omkring dette nye betalingsmiddel for at sikre en gnidningsløs indførelse.

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button