Analyse

US-Notenbank erwartet Pause bei Zinserhöhungen und behält Tür für künftige Erhöhungen offen

Laura Cooper, leder af Makro-Investeringstrategi for iShares EMEA hos BlackRock, forventer, at den amerikanske centralbank annoncerer en pause i rentestigningerne på det næste møde i Open Markets Committee. Formanden Jerome Powell forventes desuden at holde døren åben for fremtidige rentestigninger og fastholde sin retorik om betydningen af økonomiske data for fremtidige beslutninger.

Ifølge Cooper forventes rentesatserne at forblive restriktive frem til midten af 2024, før centralbanken justerer renterne mod neutral. Hun forklarer:

“Til trods for tegn på en stabiliserende disinflation forventes prispresset sandsynligvis at stabilisere sig over Feds mål på 2 %.”

Det er usandsynligt, at Fed vil sænke renten uden en forværring af økonomien
Marilyn Watson, leder af Global Fundamental Income Strategy hos BlackRock, er enig i, at Fed sandsynligvis ikke vil ændre rentesatserne i år. For at gøre det skal centralbanken konstatere en forværring af økonomien, et lavere bruttonationalprodukt og en lavere arbejdsløshed. Watson siger:

“Vi ser ikke rigtig det i dataene. Vi forventer, at rentesatserne vil forblive stabile i år. (…) Spørgsmålet er, om der kan ske en tilpasning, men (…) Jeg tror, det vil være tilfældet næste år.”

Siden marts 2022 har den amerikanske centralbank hævet renten 11 gange for at bekæmpe stigende inflation i USA. Open Markets Committee i den amerikanske centralbank begyndte tirsdag et to-dages møde, hvor de beslutter om de vil hæve renten eller holde en pause.

Fed forventes at offentliggøre en grafik med embedsmænds renteprognoser, kaldet “Dot Plots”, efter mødet. Cirka 40% af økonomerne i en nylig undersøgelse foretaget af Financial Times forventer, i modsætning til BlackRock, at banken vil hæve renten med 25 basispoint ved mødet denne uge.

Top  Hoppy topper markedet med spektakulær stigning på over 70% - en ny frosk-meme på alles læber

Udstedelsen af junk-obligationer stiger i takt med høje renter
Lynam, Head of Macro Credit Research i Portfolio Management Group for Private Debt hos BlackRock, mener ikke, at virksomheder forventer en sænkning af renten fra Fed. Derfor kan tidspunktet for finansiering med lån være næsten hvornår som helst. Han siger:

“Jeg tror, at virksomhederne begynder at acceptere, at finansieringsomkostningerne i løbet af dette år eller indtil begyndelsen af 2024 ikke vil blive meget bedre.”

Virksomhederne skal betale renter til investorer og tilbagebetale kapitalen ved udløbet af lånets løbetid. Indtil videre har niveauet for misligholdelse været lavt, siger Lynam.

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button