BitcoinFinanzen

Æthiopien på vej mod indførelse af digital centralbankvaluta: Lovgivning giver grønt lys for eksperiment med CBDC

Æthiopisk Zentralbank nærmer sig digital valuta gennem ny lovgivning

Gesetzeserlass gewährt äthiopischer Zentralbank Befugnis zur Einführung der CBDC

Æthiopien har taget et skridt tættere på indførelsen af en digital centralbankvaluta (CBDC), efter at Ministerrådet har godkendt en revideret lovforslag. Dette lovforslag skaber en juridisk ramme for indførelsen af digitale valutaer og tillader, at den digitale valuta cirkulerer side om side med fiat-valutaen.

Ifølge en lokal rapport giver lovforslaget Nationalbanken Æthiopiens (NBE) mulighed for at introducere den digitale valuta, når det finder det nødvendigt. NBE har udarbejdet lovforslaget med fokus på aktuelle og fremtidige udviklingspolitiske retningslinjer, hurtige teknologiske fremskridt, internationale principper og bedste praksis samt erfaringer fra samarbejdende centralbanker.

Rapporten afslørede også, at den æthiopiske centralbank planlægger at introducere CBDC’en som en del af deres reformdagsorden.

Æthiopien åbner banksektoren for udenlandsk konkurrence

Mens NBE har tilsluttet sig deres kolleger i at undersøge eller indføre en CBDC, har landets valutamyndigheder tidligere forsøgt at afskrække befolkningen fra at bruge eller handle med kryptovalutaer. En rapport fra Bitcoin.com News i juni 2022 afslørede, at NBE advarede indbyggerne mod at betale for varer og tjenester med kryptovaluta. Banken understregede dengang, at den lokale valuta, kendt som Birr, var den eneste lovlige betalingsmetode.

Samtidig har Ministerrådet ud over CBDC-reguleringen også stemt for at åbne den lokale banksektor for udenlandsk konkurrence. Efter godkendelse vil de to lovforslag blive sendt til lovgiveren til revision og endelig ratificering.

Opdag de seneste Bitcoin News her

Top  Krypto-Analysten: XRP bereit für weiteres Wachstum trotz potenziellem Rückgang

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button